ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένας εναλλακτικός «φύλακας» για τις ιαπωνικές καλλιέργειες

09:00 - 13 Μαρ 2018 | Τεχνολογία
Ένας εναλλακτικός «φύλακας» για τις ιαπωνικές καλλιέργειες
Εδώ και οκτώ μήνες η αγροτική περιοχή κοντά στην πόλη Kisarazu της Ιαπωνίας φιλοξενεί έναν τρομακτικό λύκο-ρομπότ, ο οποίος δεν προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους ντόπιους (αν και από την όψη του μάλλον το καταφέρνει), αλλά κατασκευάστηκε για να προστατεύει τις καλλιέργειες από τα άγρια ζώα.

Στην πραγματικότητα η ιστορία του λύκου-ρομπότ είναι αρκετά συγκινητική, καθώς στις αρχές του 1800 οι λύκοι της Ιαπωνίας έγιναν είδος προς εξαφάνιση, λόγω μιας κρατικής καμπάνιας εξάλειψης του είδους. Ωστόσο τώρα στη χώρα υπάρχει υπερπληθυσμός ελαφιών και αγριογούρουνων, τα οποία τρέφονται από τις καλλιέργειες των αγροτών.

Η απάντηση των Ιαπώνων στο πρόβλημα, 2000 χρόνια μετά τον αφανισμό των λύκων από τη χώρα, είναι ο συγκεκριμένος λύκος-ρομπότ που ονομάζεται “Super Monster Wolf”.

Η πρώτη επίσημη δοκιμή του λύκου-ρομπότ ήταν επιτυχής και σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, ο λύκος προγραμματίζεται για μαζική παραγωγή μέσα στον επόμενο μήνα. Η ακτίνα δράσης του λύκου-ρομποτ φτάνει το ένα χιλιόμετρο, καθιστώντας τον πολύ πιο αποτελεσματικό από έναν ηλεκτρικό φράχτη.

Το τρομακτικό αυτό  ρομπότ είναι 65 εκατοστά, περίπου το ίδιο μέγεθος με έναν κανονικό λύκο. Επίσης έχει κατασκευαστεί με μια εντυπωσιακή χαίτη και ένα σύνολο λευκών κυνόδοντων. Η τιμή του ανέρχεται στα 514.000 γεν, ήτοι 4.840 δολάρια.

Για την λειτουργία του χρησιμοποιεί ηλιακές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες για να διατηρηθεί και ανιχνεύει εισβολείς με τον αισθητήρα υπέρυθρων ακτίνων. Όταν ο λύκος-ρομπότ αισθάνεται ένα πλάσμα κοντά, χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα ήχων όπως πυροβολισμό, ουρλιαχτό και ανθρώπινη φωνή.

Αλίμονο σε όποιον είναι τόσο άτυχος να βρεθεί στο διάβα του… αλλά μάλλον αυτό είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε για τέτοιες σύγχρονες ανέσεις!

Τελευταία τροποποίηση στις 16:52 - 12 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.