ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΟΣΑ: Δεν υπάρχει συμφωνία στη φορολόγηση τεχνολογικών κολοσσών

19:27 - 16 Μαρ 2018 | Τεχνολογία
ΟΟΣΑ: Δεν υπάρχει συμφωνία στη φορολόγηση τεχνολογικών κολοσσών
Την απουσία διεθνούς συναίνεσης στον τρόπο φορολόγησης των ψηφιακών κολοσσών επεσήμανε ο ΟΟΣΑ σε ενδιάμεση έκθεσή του.

Ο ΟΟΣΑ τονίζει ότι οι 20 μεγαλύτερες ανεπτυγμένες και αναδυόμενες οικονομίες έχουν δεσμευθεί «να προχωρήσουν μια μία ευρεία συναινετική λύση», αλλά διαπιστώνει ότι ο δρόμος για κάτι τέτοιο είναι ακόμη μακρύς, καθώς προς το παρόν υπάρχουν αποκλίνουσες απόψεις για τον τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Κομισιόν ετοιμάζεται πάντως να προτείνει την επιβολή ψηφιακού φόρου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο φόρος θα επιβάλλεται επί των εσόδων και όχι επί των κερδών και θα ανέρχεται πιθανότατα σε 3%.

Ακόμη και στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως, δεν υπάρχει συμφωνία. Ενώ την ιδέα της Κομισιόν στηρίζουν η Γερμανία και η Γαλλία, χώρες όπως η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο και η Λιθουανία, οι οποίες στηρίζονται στο ευνοϊκό φορολογικό περιβάλλον για την προσέλκυση μεγάλων πολυεθνικών και εν γένει επενδύσεων, αντιδρούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση δημοσιεύτηκε ενόψει της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών της Ομάδας των 20 (G20), που θα λάβει χώρα στο Μπουένος Άιρες την ερχόμενη εβδομάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.