ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία κατά Facebook: Γνώριζε για την εκμετάλλευση των δεδομένων του

09:56 - 26 Μαρ 2018 | Τεχνολογία
Γερμανία κατά Facebook: Γνώριζε για την εκμετάλλευση των δεδομένων του
Σφοδρή κριτική κατά του Facebook εξαπολύει η Γερμανία, δηλώνοντας ότι το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης γνώριζε για την καταχρηστική εκμετάλλευση των δεδομένων του, αλλά έμεινε άπραγο.

Αναλυτικότερα η υπουργός Δικαιοσύνης Καταρίνα Μπάρλεϊ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "Εάν το Facebook διαπίστωσε ότι τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για σκοπούς που οι χρήστες ποτέ δεν συμφώνησαν, έπρεπε  να το σταματήσει αμέσως". Παράλληλα, η ίδια επισήμανε πως "Οι χρήστες και οι Αρχές δεν έχουν ενημερωθεί, αν το Facebook από καιρό γνώριζε τις αμφιλεγόμενες ενέργειες της Cambridge Analytica".

"Θα υπάρξουν αυστηρότερα πρότυπα για τη βιομηχανία του διαδικτύου" τόνισε η Μπάρλει μετά τη συνάντησή της με τον αντιπρόσωπο του Facebook στην Ευρώπη, Ρίτσαρντ Αλεν και πρόσθεσε ότι "Η πληροφόρηση των χρηστών πρέπει να γίνει καλύτερη, ταχύτερη και πιο διαφανής και πρέπει να είναι σαφέστερο ποιοι κωδικοί προγραμμάτων οι εταιρείες λαμβάνουν πραγματικά".

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η πίεση στο Facebook συνεχίζει να αυξάνεται διεθνώς και ιδιαίτερα η ΕΕ βλέπει το σκάνδαλο των δεδομένων ως "απειλή για τη δημοκρατία και τη δημοκρατική πολυφωνία ".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.