ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Playboy απενεργοποιεί τους λογαριασμούς του στο Facebook

07:13 - 29 Μαρ 2018 | Τεχνολογία
Το Playboy απενεργοποιεί τους λογαριασμούς του στο Facebook
To Playboy, δημιούργημα του Χιου Χέφνερ, απενεργοποίησε τους λογαριασμούς του στο Facebook, στον απόηχο του σκανδάλου χειραγώγησης στοιχείων εκατομμυρίων χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης προς όφελος της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ.

«Τα πρόσφατα νέα σχετικά με το Facebook ενίσχυσαν την απόφασή μας να διακόψουμε τις δραστηριότητές μας στην πλατφόρμα, τουλάχιστον προς το παρόν» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Playboy την Τετάρτη.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται αν το Playboy θα επανέλθει κάποια στιγμή στο Facebook, ενώ η εταιρεία του Ζούκερμπεργκ δεν έκανε κανένα σχόλιο.

Περισσότεροι από 25 εκατ. χρήστες του Facebook έχουν αλληλεπίδραση με τις σελίδες που διαχειρίζεται το Playboy.

Το Facebook περνά δύσκολα τις τελευταίες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι τα στοιχεία περίπου 50 εκατ. χρηστών του έπεσαν στα χέρια της βρετανικής Cambridge Analytica, εταιρείας που εργάστηκε υπέρ της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ.

Ο Ζούκερμπεργκ, που έχει ζητήσει συγγνώμη από τους χρήστες, αναμένεται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου, ωστόσο τίποτα από όσα κάνει μέχρι στιγμής δεν φαίνονται αρκετά.

Καμία από τις κινήσεις δεν μπορεί ως τώρα να περιορίσει τον αντίκτυπο τόσο στα media όσο και ανάμεσα στους χρήστες, οι οποίοι μεμονωμένα εγκαταλείπουν το μέσο. Παράλληλα, η μετοχή πέφτει καθημερινά, παρασέρνοντας όλον τον Nasdaq.

Το Playboy, που εδώ και δεκαετίες εκθειάζει το γυναικείο γυμνό και το σεξ, ανέφερε ακόμη ότι αναγκάστηκε να αυτολογοκριθεί στο πέρασμα των χρόνων, προκειμένου να παραμείνει εντός του αυστηρού πλαισίου που είχε θέσει το Facebook.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.