ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκάνδαλο Cambridge Analytica: Ο Ζούκερμπεργκ θα λογοδοτήσει στο Κογκρέσο

15:00 - 08 Απρ 2018 | Τεχνολογία
Σκάνδαλο Cambridge Analytica: Ο Ζούκερμπεργκ θα λογοδοτήσει στο Κογκρέσο
Κατάθεση στο Κογκρέσο αναμένεται να δώσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, την Τρίτη και την Τετάρτη, όπου θα απαντήσει σε ερωτήσεις των Αμερικανών κοινοβουλευτικών για πρώτη φορά μετά το σκάνδαλο Cambridge Analytica.

Γερουσιαστές και βουλευτές θα τον ρωτήσουν κυρίως πώς τα δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook κατέληξαν στη βρετανική εταιρεία, τις υπηρεσίες της οποίας είχε μισθώσει το 2016 η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς αυτοί να το γνωρίζουν.

Επίσης θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τα μέτρα που πρόκειται να λάβει ο ιστότοπος κατά της απόπειρας πολιτικής χειραγώγησης αλλά και για την τεράστια επιχείρηση επηρεασμού της προεκλογικής εκστρατείας στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, για την οποία η αμερικανική δικαιοσύνη κατηγορεί τη Ρωσία.

Σημειώνεται ότι ο Ζούκερμπεργκ, στις 10 Απριλίου, θα δώσει εξηγήσεις και στη δικαστική επιτροπή της Γερουσίας, δίπλα στους επικεφαλής της Google Σαντάρ Πιτσάι και του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ. Οι Αμερικανοί κοινοβουλευτικοί επιθυμούν να θέσουν ένα καλύτερο νομοθετικό πλαίσιο για τους τεχνολογικούς ομίλους, οι οποίοι φαίνεται να έχουν γίνει με τα χρόνια απαραίτητοι, όμως πλέον δεν μπορούν να διαχειριστούν με επάρκεια τον όγκο των προσωπικών δεδομένων που έχουν συλλέξει.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:06 - 08 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.