ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Facebook: Μπαίνει σε νέες περιπέτειες λόγω face tagging

11:38 - 17 Απρ 2018 | Τεχνολογία
Facebook: Μπαίνει σε νέες περιπέτειες λόγω face tagging
Αμερικανός ομοσπονδιακός δικαστής αποφάσισε ότι το Facebook πρέπει να έρθει αντιμέτωπο με αγωγή, καθώς παρανόμως δημιούργησε templates για την αναγνώριση ανθρώπων σε φωτογραφίες που ανεβαίνουν στο μέσο, χωρίς την άδειά τους.

Η απόφαση έρχεται να προστεθεί στην αυξανόμενη κριτική που δέχεται το Facebook τις τελευταίες εβδομάδες μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica.

Ο δικαστής του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Σαν Φρανσίσκο, Τζέιμς Ντονάτο, έκρινε ότι η αγωγή ήταν ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την επίλυση της διαφωνίας σχετικά με το face tagging.

Η Facebook σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι θα εξετάσει την απόφαση: «Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η υπόθεση δεν ευσταθεί και θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας» αναφέρεται.

Η αρχική μήνυση έγινε το 2015 με βάση κατηγορία για παραβίαση νομοθεσίας του Ιλινόις σχετικά με την ιδιωτικότητα βιομετρικών πληροφοριών.

Η αγωγή θα περιλαμβάνει και τους χρήστες που υπέβαλαν εκείνη τη μήνυση, τον Ιούνιο του 2011. Εκείνη την εποχή το Facebook λάνσαρε το «Tag Suggestions», μια λειτουργία που καλεί τους χρήστες αναγνωρίσουν ανθρώπους σε φωτογραφίες που ανεβαίνουν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.