ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανανεωμένο Gmail με περισσότερη ασφάλεια και offline λειτουργικότητα

13:15 - 25 Απρ 2018 | Τεχνολογία
Ανανεωμένο Gmail με περισσότερη ασφάλεια και offline λειτουργικότητα
Το ανανεωμένο Gmail παρουσίασε σήμερα η Google. Πρόκειται για τον πρώτο ανασχεδιασμό από το 2013, με προβλέψεις για περισσότερη ασφάλεια και offline λειτουργικότητα.

Πρόκειται για το πιο ακριβό update στο λογισμικό του Gmail Suite, όπως σημειώνει το Reuters. Αναθεωρούνται βάσεις δεδομένων αποθήκευσης και ενώνονται τρία συστήματα για συγχρονισμό μηνυμάτων σε συσκευές και υπολογιστές. Η αλλαγή θα δίνει επίσης τη δυνατότητα για «προτεινόμενες απαντήσεις» σε μηνύματα.

Μεταξύ των αλλαγών περιλαμβάνεται το Confidential Mode, που επιτρέπει στον χρήστη να προσθέτει ημερομηνία λήξης σε κάποιο email, ώστε οι παραλήπτες να μην έχουν τη δυνατότητα να το προωθήσουν ή να το αντιγράψουν.

Επίσης, προστίθεται το Integrated Rights Management (IRM). Ο χρήστης αποκτά τη δυνατότητα να μοιράσει συγκεκριμένα δικαιώματα στους παραλήπτες του email. Για παράδειγμα, μπορεί να μπλοκάρει τη δυνατότητα προώθησης, την αντιγραφή, το download ή ακόμα και την εκτύπωση ενός συγκεκριμένου email.

Με το Two-factor authentication (2FA) δίνεται η δυνατότητα προσθήκης του κλασικού μέτρου προστασίας δύο βημάτων σε κάθε email, έτσι ώστε ο παραλήπτης να πρέπει να πιστοποιήσει την ταυτότητα, προτού μπορέσει να ανοίξει ένα εμπιστευτικό (confidential) email.

Η Google αναβαθμίζει και τη mobile εφαρμογή του Gmail με έναν αλγόριθμο που θα αντιλαμβάνεται ποια emails είναι σημαντικά, για να τα δει αμέσως ο χρήστης, και ποια μπορεί να τα διαβάσει αργότερα, έτσι ώστε να μην του αποσπά την προσοχή για κάθε εισερχόμενο.

Σημαντική προσθήκη είναι και η δυνατότητα να διαγραφείς από τη λίστα κάποιου newsletter με ένα άγγιγμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.