ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple: Ετοιμάζει γυαλιά με δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας

08:25 - 30 Απρ 2018 | Τεχνολογία
Apple: Ετοιμάζει γυαλιά με δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας
Τον χώρο της εικονικής πραγματικότητας ετοιμάζεται να κατακτήσει η Apple, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται να παρουσιάσει AR και VR προτάσεις με τη μορφή γυαλιών.

Όπως μεταδίδει το Mashable, ο τεχνολογικός κολοσσός φαίνεται να πειραματίζεται με την τεχνολογία microLED, η οποία μοιάζει με την τεχνολογία OLED με τη διαφορά ότι προσφέρει μεγαλύτερη φωτεινότητα και πολύ χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Η τεχνολογία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της σε ένα νέο σχέδιο έξυπνων γυαλιών, τα οποία και θα είναι εφοδιασμένα με δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality). Από την άλλη μεριά η Apple φέρεται να έχει καταθέσει μία πατέντα για ένα σύστημα εικονικής πραγματικότηας (Virtual Reality), το οποίο θα έχει ως στόχο του να χρησιμοποιηθεί μέσα σε αυτόνομα κινούμενα οχήματα, έτσι ώστε να μην ζαλίζονται οι επιβάτες, ή να εκτελούν εργασίες τηλεδιασκέψεων καθώς αφήνουν το έργο της οδήγησης του οχήματος στον ηλεκτρονικό εγκέφαλο.

Οι οθόνες στα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας της Apple αναμένεται να έχουν διαγώνιο 0.7 ή 0.8 ιντσών και δεν αποκλείεται να κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στο 2019.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.