ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Google Play Store: Επέστρεψαν κακόβουλες εφαρμογές που είχαν απαγορευτεί

08:00 - 16 Μαϊ 2018 | Τεχνολογία
Google Play Store: Επέστρεψαν κακόβουλες εφαρμογές που είχαν απαγορευτεί
«Αδιάβαστο» πιάστηκε το Google Play Store σε ένα σοβαρό θέμα σχετικό με την προστασία των χρηστών, καθώς κακόβουλες εφαρμογές που είχαν απαγορευτεί το 2017 επέστρεψαν με άλλο όνομα.

Συγκριμένα διαπιστώθηκε από ερευνητές ασφάλειας του διαδικτύου ότι στο Google Play Store επέστρεψαν επτά κακόβουλες εφαρμογές, οι οποίες είχαν αναφερθεί ως ιδιαίτερα επικίνδυνες για το κοινό που τις εγκαθιστά στις φορητές τους συσκευές.

Πρόκειται για εφαρμογές που στην περιγραφή τους χαρακτηρίζονται ως εφαρμογές καθαρισμού, πρόσθετα πληκτρολογίου και εφαρμογές καταγραφής κλήσεων. Οι κακόβουλες αυτές εφαρμογές εξαπατούν τους χρήστες με την προοπτική να τους δώσουν δικαιώματα διαχειριστή, για να προβάλουν διάφορες διαφημίσεις με σκοπό το κέρδος μέσω του Google Mobile Services, και να κλέψουν ευαίσθητες πληροφορίες.

Οι ερευνητές ασφαλείας του διαδικτύου αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι: «Μέχρι στιγμής, η πλειοψηφία των χρηστών που κάνουν λήψη αυτών των εφαρμογών φαίνεται να βρίσκονται στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Αφρική, την Ινδία, την Ιαπωνία, την Αίγυπτο, τη Γερμανία, τις Κάτω Χώρες και τη Σουηδία. Η παρουσία των εφαρμογών στο Google Play Store και τα φαινομενικά νόμιμα ονόματα των εφαρμογών επέτρεψαν τη λήψη των εφαρμογών σε τουλάχιστον 10.000 συσκευές».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.