ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Apple στα δικαστήρια για τα «αδιάβροχα» ακουστικά της

08:00 - 23 Μαϊ 2018 | Τεχνολογία
Η Apple στα δικαστήρια για τα «αδιάβροχα» ακουστικά της
Επτά πελάτες, από διάφορες πόλεις των ΗΠΑ, στράφηκαν νομικά εναντίον της Apple και των ακουστικών «Powerbeats, ισχυριζόμενοι ότι τα ακουστικά δεν είναι ανθεκτικά στο νερό και στον ιδρώτα για τόσο διάστημα, όσο διαφημίζει η εταιρεία.

Ο Αμερικανός δικαστής που χειρίζεται την υπόθεση δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί για την ανθεκτικότητα των ακουστικών στον ιδρώτα «απαιτούν τροποποίηση» αλλά η μήνυση όσον αφορά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μπορεί να προχωρήσει. Η Apple είχε ζητήσει να απορριφθούν όλες οι κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειακός δικαστής Richard Seeborg τόνισε ότι η υπόθεση θα μπορούσε να προχωρήσει, ωστόσο απαιτούνται ορισμένες τροποποιήσεις στους ισχυρισμούς ότι τα ακουστικά χαλάνε όταν έρχονται σε επαφή με τον ιδρώτα, παρά το ότι «πλασάρονται» ως activity wear.

Έγραψε μάλιστα ότι, ενώ οι πελάτες δεν είχαν διευκρινίσει αν είχαν ιδρώσει όταν φορούσαν τα ακουστικά, έχουν μεγαλύτερη βάση οι ισχυρισμοί τους για τη διάρκεια ζωής των μπαταριών των συσκευών, η οποία δεν ήταν τόσο καλή όσο η Apple ισχυρίζεται στο μάρκετινγκ του προϊόντος.

Η Apple προώθησε τα ακουστικά Powerbeats 2 ως «επαναφορτιζόμενα, με διάρκεια ζωής  μπαταρίας έξι ωρών» και το Powerbeats 3 ως «διάρκειας έως και 12 ωρών».

Οι επτά πελάτες δήλωσαν ότι διέθεταν πολλά ακουστικά Powerbeats, τα οποία δεν είχαν συμπληρώσει ποτέ τις διαφημιζόμενες ώρες λειτουργίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, που δημοσιεύθηκε στις 16 Μαΐου, ένας από τους πελάτες έλαβε πέντε νέα ακουστικά Powerbeats 2 ως αντικατάσταση, και όλα τους αποδείχθηκαν δυσλειτουργικά. Είτε δε φόρτιζαν είτε δεν άναβαν.

Ένας άλλος πελάτης, ο οποίος επίσης κατέληξε με χαλασμένα ακουστικά, ισχυρίζεται ότι ο εκπρόσωπος εξυπηρέτησης της Apple του είπε ότι πίστευε ότι ήταν αποτέλεσμα «του ιδρώτα που βλάπτει τα Powerbeats».

Το Powerbeats 3 διαθέτει την… πενιχρή βαθμολογία των 1,5 αστεριών από τους πελάτες του Apple Store, ενώ αρκετοί παραπονούνται ότι τα «ανθεκτικά στον ιδρώτα» ακουστικά χαλάνε με… την επαφή με τον ιδρώτα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.