ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε μηνιαία απαγόρευση του Facebook προχωράει η Παπούα Νέα Γουινέα

13:53 - 30 Μαϊ 2018 | Τεχνολογία
Σε μηνιαία απαγόρευση του Facebook προχωράει η Παπούα Νέα Γουινέα
«Mπλόκο» στο Facebook βάζει για ένα μήνα η Παπούα Νέας Γουινέας.

Αναλυτικότερα το τελευταίο διάστημα, αυξάνονται διαρκώς οι κριτικές που κάνουν λόγο για τον αρνητικό ρόλο που φαίνεται διαδραματίζει η πλατφόρμα στην ανάπτυξη της ρητορικής μίσους και βίας σε χώρες όπως η Μιανμάρ και η Σρι Λάνκα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές της Νέας Γουινέας, η μηνιαία απαγόρευση του Facebook θα επιτρέψει στις αρχές να διερευνήσουν την ύπαρξη ψεύτικων λογαριασμών και κακής χρήσης του διαδικτύου στη χώρα. «Χρήστες που ανεβάζουν πορνογραφικό υλικό στο ίντερνετ, η διαδίδουν fake news και προσπαθούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη μέσω των social media θα εντοπιστούν και θα αφαιρεθούν», δηλώνει, σχετικά, ο υπουργός Επικοινωνίας της χώρας, Σαμ Μπάσιλ.

«Αυτό θα επιτρέψει στους πραγματικούς χρήστες του Facebook με αυθεντικές ταυτότητες να χρησιμοποιούν πιο υπεύθυνα το μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Η κακή χρήση του Facebook στη χώρα δε μπορεί να συνεχιστεί», κατέληξε.

Πάντως στην Παπούα Νέα Γουινέα, σύμφωνα τουλάχιστον με τις δηλώσεις του υπουργού Επικοινωνίας της χώρας, δε φαίνεται ν' ανησυχούν για το ενδεχόμενο η προσωρινή απαγόρευση του Facebook να μετατραπεί σε μόνιμη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.