ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τεχνολογία παρακολούθησης των ματιών εξετάζει το Facebook

22:03 - 14 Ιουν 2018 | Τεχνολογία
Τεχνολογία παρακολούθησης των ματιών εξετάζει το Facebook
Το ενδεχόμενο μιας νέας τεχνολογίας που θα παρακολουθεί τα μάτια των χρηστών του Facebook εξετάζει το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο μέλλον.

Αναλυτικότερα τη στιγμή που το Facebook μελετάται λεπτομερώς για την υπόθεση Cambridge Analytica, Αμερικανοί Γερουσιαστές εντόπισαν δύο πατέντες της εταιρείας που έχουν να κάνουν με την τεχνολογία κινήσεων του ματιού.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι σκοπεύει να κάνει με αυτές τις πατέντες, η εταιρεία που ελέγχει το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου αναφέρει ότι «πάντα εξετάζουμε το πως οι νέες τεχνολογίες και τεχνικές μπορούν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες μας».

«Αν εφαρμόσουμε κάποια απ’ αυτές τις τεχνολογίες στο μέλλον θα το κάνουμε έχοντας πάντα στο μυαλό μας τα ιδιωτικά δεδομένα των χρηστών μας, όπως κάνουμε και με τις πληροφορίες που συλλέγουμε από την κίνηση τους», γράφει ακόμη η Facebook στην απάντηση της.

Ο ιδρυτής και επικεφαλής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι έχει εξετάσει την συγκεκριμένη τεχνολογία αλλά αυτή την στιγμή δεν αναπτύσσει κάποια σχετική εφαρμογή. Άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο για το μέλλον.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:05 - 14 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.