ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Facebook εγκαταλείπει την ιδέα για αερομεταφερόμενο ίντερνετ μέσω drones

08:00 - 29 Ιουν 2018 | Τεχνολογία
Το Facebook εγκαταλείπει την ιδέα για αερομεταφερόμενο ίντερνετ μέσω drones
Στο συρτάρι μπαίνει το φιλόδοξο σχέδιο του Facebook για τη δημιουργία μεγάλων drones που θα παρείχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε απομακρυσμένες περιοχές των αναπτυσσόμενων χωρών.

Ο λόγος που το συγκεκριμένο πρόγραμμα, με ονομασία «Aquila», εγκαταλείπεται είναι γιατί δεν κατάφερε να πετύχει τους αναμενόμενους στόχους.

Τα drones αυτά είχαν το άνοιγμα των φτερών ενός αεροπλάνου Boeing 737, ζύγιζαν όσο ένα αυτοκίνητο και πετούσαν σε μεγαλύτερο υψόμετρο από ένα αεροπλάνο, αναμεταδίδοντας το σήμα του διαδικτύου με τη βοήθεια δεσμών λέιζερ. Κινούνταν με ηλιακή ενέργεια τη μέρα και με μπαταρίες τη νύχτα, ενώ στις δοκιμές κατάφεραν να μείνουν στον αέρα έως 90 λεπτά.

0 HQZziWmcX5i59vnZ

Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε πως αντί για το πρόγραμμα «Aquila» θα προχωρήσει σε συνεργασία με εταιρείες όπως η Airbus, με απώτερο σκοπό  να συνεχίσει τις προσπάθειές του να συνδέσει περισσότερους ανθρώπους στο Ίντερνετ.

Τέλος όπως μεταδίδει το BBC και η «Γκάρντιαν, η μονάδα του Facebook στην Αγγλία που ασχολούνταν με το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται να κλείσει σύντομα.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:18 - 28 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.