ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Apple επενδύει $300 εκατ. σε κινεζικό project καθαρής ενέργειας

08:00 - 20 Ιουλ 2018 | Τεχνολογία
H Apple επενδύει $300 εκατ. σε κινεζικό project καθαρής ενέργειας
Η Apple ίδρυσε Ταμείο Καθαρής Ενέργειας στην Κίνα ύψους 300 εκατ. δολ. σε συνεργασία με άλλες γνωστές εταιρείες για να επενδύσουν σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που θα τροφοδοτήσουν περίπου 1 εκατομμύριο σπίτια στη χώρα.

Προτεραιότητα της Κίνας η μείωση της ρύπανσης

Η κυβέρνηση της Κίνας έχει καταστήσει βασική προτεραιότητα τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη χώρα της, πιέζοντας τις τοπικές και διεθνείς επιχειρήσεις να συμβάλουν σε αυτήν την προσπάθεια, αφού τα ποσοστά της αιθαλομίχλης φτάνουν σε δυσθεώρητα επίπεδα στις μεγάλες πόλεις της, ωστόσο για να καταλάβετε το μέγεθος της κατάστασης, ακόμη και το έδαφος έχει μολυνθεί από ετούτο τον παράγοντα.

Η επένδυση από τον τεχνολογικό γίγαντα, η οποία θα διεξαχθεί σε συνεργασία με 10 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Pegatron και Wistron για μια τετραετή περίοδο, θα αμβλύνει στο μέγιστο τις ανυπόφορες συνθήκες που υπάρχουν στον αέρα που αναπνέουν οι Κινέζοι πολίτες.

Γιατί η Apple στρέφεται στις ΑΠΕ και γιατί επιλέγει Κίνα

Για όσους δεν γνωρίζουν, η αμερικανική εταιρεία κατασκευάζει τα περισσότερα από τα προϊόντα της στην Κίνα, τα οποία έπειτα αποστέλλονται σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Κίνα είναι επίσης μία από τις σημαντικότερες τελικές αγορές για την Apple, Αν και τα τελευταία δύο χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρό ανταγωνισμό από τις τοπικές εταιρείες κατασκευής έξυπνων τηλεφώνων, όπως η Xiaomi, η ZTE και η Huawei.

Η Apple έχει στραφεί με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στις αρχές της φετινής χρονιάς, δήλωσε ότι όλες οι παγκόσμιες εγκαταστάσεις της θα είναι πλέον πλήρως τροφοδοτούμενες από καθαρή ενέργεια με κύριο γνώμονα να προστατέψει το περιβάλλον, αφού οι αρνητικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής έχουν γίνει ορατές και αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια τους επάνω στον πλανήτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.