ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Apple αφαίρεσε εφαρμογή της Facebook από το App Store

19:00 - 23 Αυγ 2018 | Τεχνολογία
Η Apple αφαίρεσε εφαρμογή της Facebook από το App Store
Στην αφαίρεση μιας εφαρμογής της Facebook από το App Store επειδή παραβίαζε τους κανόνες ασφαλείας της, προχώρησε η Apple εντείνοντας τις ανησυχίες για την «εκμετάλλευση» των προσωπικών δεδομένων των χρηστών από τους κολοσσούς της Silicon Valley.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο κολοσσός του Κουπερτίνο διαπίστωσε ότι η εφαρμογή ασφαλείας ονόματι Onavo Protect, ιδιοκτησίας Facebook, παραβιάζει τους όρους χρήσης της κι έτσι ζήτησε από την Facebook να την κατεβάσει από το App Store όπως και έγινε.

Το νέο ήρθε στο φως την Τετάρτη μέσω δημοσιεύματος της Wall Street Journal. Έκτοτε ο εκπρόσωπος της Facebook επιβεβαίωσε την απομάκρυνσή της εφαρμογής από το App Store αλλά και την διαθεσιμότητάς της μέχρι και σήμερα στο Google Play των Android Smartphones.

Σε δήλωσή της Apple στο CNBC η εταιρεία ανέφερε: «δουλεύουμε σκληρά για την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών και την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων σε όλο το οικοσύστημα της Apple. Κατά την τελευταία ενημέρωση των οδηγιών χρήσης μας, διευκρινίσαμε ρητά ότι οι εφαρμογές που φιλοξενούνται στο App Store δεν θα πρέπει να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με άλλες εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στη συσκευή ενός χρήστη για σκοπούς αναλύσεων ή διαφημίσεων και μάρκετινγκ. Παράλληλα τονίσαμε ότι θα πρέπει να γίνεται σαφές στο χρήστη ποια δεδομένα συλλέγονται και πώς αυτά χρησιμοποιούνται».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.