ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το μέλλον του Facebook είναι... «πράσινο»

20:31 - 29 Αυγ 2018 | Τεχνολογία
Το μέλλον του Facebook είναι... «πράσινο»
Μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 75% και χρήση ενέργειας 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε όλες τις εγκαταστάσεις του παγκοσμίως έως τα τέλη του 2020 υποσχέθηκε το Facebook.

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή του, το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης σημειώνει ότι έχει υπογράψει συμβάσεις για νέα έργα ηλιακής και αιολικής ενέργειας ισχύος άνω των 3 gigawatts από το 2013, οπότε για πρώτη φορά χρησιμοποίησε αιολική ενέργεια.

Η νέα δέσμευση βασίζεται στον στόχο που έθεσε η εταιρεία το 2015 με βάση τον οποίο το 50% των εγκαταστάσεων της θα τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2018. Ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε το 2017.

Οι ακτιβιστές δέχθηκαν με ικανοποίηση τη νέα δέσμευση του Facebook. «Ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg επιβεβαίωσε τη θέση του Facebook μεταξύ των επιχειρήσεων που ηγούνται στον αγώνα να απαλλαγούν από τον άνθρακα και να τροφοδοτούνται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», ανέφερε σε ηλεκτρονική ανακοίνωσή του την Τρίτη, ο Gary Cook, ανώτερο στέλεχος της Greenpeace.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.