ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μια ανάσα μακριά από το τρισεκατομμύριο η Amazon

08:21 - 31 Αυγ 2018 | Τεχνολογία
Μια ανάσα μακριά από το τρισεκατομμύριο η Amazon
Άνοδο μόλις 30 δολαρίων χρειάζεται η μετοχή της Amazon, προκειμένου να καταστεί η δεύτερη εταιρεία, μετά την Apple, της οποίας η κεφαλαιοποίηση υπερβαίνει το 1 τρισεκατομμύριο δολάριο.

Σήμερα, η μετοχή του εμπορικού «κολοσσού» σκαρφάλωσε για πρώτη φορά άνω των 2.000 δολαρίων, αξιοποιώντας στο έπακρον τις ευοίωνες εταιρικές προοπτικές, αλλά και το ευρύτερο θετικό επενδυτικό κλίμα.

Πλέον, απαιτείται μία άνοδος της τάξης μόλις των 30 δολαρίων/μετοχή, προκειμένου η Amazon να υπερβεί το 1 τρισεκατομμύριο σε χρηματιστηριακή αξία.

Το ράλι της μετοχής τροφοροδοτήθηκε από την πρόσφατα αναβάθμιση της τιμής-στόχου από την Morgan Stanley, η οποία εκτιμάει ότι σε βάθος 12μήνου, η τιμή της θα αγγίξει τα 2.500 δολάρια -ποσό αυξημένο κατά 25,1% σε σχέση με τη χθεσινή τιμή κλεισίματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή του έτους, η μετοχή της Amazon έχει παρουσιάσει σωρευτικά κέρδη της τάξης του 70,9% ενώ η αξία της ενδεχομένως να διπλασιαστεί εντός των επόμενων 12 μηνών.

Η ραγδαία εκτίναξη, σύμφωνα με τους αναλυτές, εδράζεται τόσο στο υψηλό περιθώριο κέρδους, όσο και στις ισχυρές εταιρικές προοπτικές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.