ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Πρόστιμο στην TikTok για έλλειψη μέτρων προστασίας δεδομένων

15:43 - 01 Μαρ 2023 | Τεχνολογία
Τουρκία: Πρόστιμο στην TikTok για έλλειψη μέτρων προστασίας δεδομένων
Στο στόχαστρο των τουρκικών αρχών μπήκε η Tiktok, στην οποία και επέβαλαν πρόστιμο 1,75 εκατομμυρίων λιρών, καθώς δεν είχε λάβει επαρκή μέτρα για την προστασία της παράνομης επεξεργασίας δεδομένων των χρηστών.

Πιο συγκεκριμένα, η παραπάνω είδηση γνωστοποιήθηκε την Τετάρτη (1/3) από το Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Το Συμβούλιο τόνισε ότι αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμο στην εταιρεία επειδή «δεν έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει το κατάλληλο επίπεδο ασφάλειας για την αποτροπή της παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων».

Η αρχή προστασίας δεδομένων ανέφερε επίσης σε δήλωση στον ιστότοπό της ότι η TikTok θα πρέπει να μεταφράσει τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών της στα τουρκικά και να ενημερώσει τα κείμενα της πολιτικής απορρήτου και των cookies σύμφωνα με τους κανονισμούς της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόστιμο έρχεται σε μία περίοδο έντονων ανησυχιών, σε παγκόσμιο επίπεδο, αναφορικά την κινεζική εφαρμογή και το ποιος έχει πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών της.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε τη διαγραφή του TikTok από τις επαγγελματικές τηλεφωνικές του συσκευές για λόγους ασφάλειας, σημειώνοντας ότι η απαγόρευση θα ισχύσει επίσης και για τις ιδιωτικές συσκευές στις οποίες όμως είναι εγκατεστημένα τα email του Κοινοβουλίου καθώς και για άλλες συσκευές που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Εκτός από το Ευρωκοινοβούλιο και άλλα κυβερνητικά ιδρύματα στην Ευρώπη και τον Καναδά απαγόρευσαν την εφαρμογή από τα τηλέφωνα του προσωπικού, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες συζητούν ένα νομοσχέδιο που δίνει στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την εξουσία να απαγορεύσει το TikTok.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.