ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουρουμπλής: Έρχονται 100 νέες μόνιμες θέσεις εκπαιδευτικών στις ΑΕΝ

19:00 - 05 Μαρ 2018 | Ναυτιλία
Κουρουμπλής: Έρχονται 100 νέες μόνιμες θέσεις εκπαιδευτικών στις ΑΕΝ
Την κατάθεση τροπολογίας για τη σύσταση 100 νέων μονίμων θέσεων εκπαιδευτικών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) προανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Περιγράφοντας την πολιτική του Υπουργείου, ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στις νέες ακτοπλοϊκές γραμμές που δρομολογήθηκαν σε Ιόνιο και Αιγαίο, καθώς και στη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την υλοποίηση του μεταφορικού ισοδυνάμου, με στόχο τη στήριξη των νησιών. Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι το μεταφορικό ισοδύναμο θα υλοποιηθεί μέσα στο 2018.

Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε την επιτυχή αντιμετώπιση της κρίσης στις ναυλαγορές, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην γοργή ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά και στη νέα προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων, η οποία εγκαινιάστηκε την περασμένη εβδομάδα. Όπως είπε, «η ναυτοσύνη των Ελλήνων και ο εφοπλισμός σε συνεργασία με το υπουργείο μπορούν να φέρουν στην Ελλάδα σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη».

Ο κ. Κουρουμπλής επανέλαβε το αίτημα να έρθουν περισσότερα πλοία στην ελληνική σημαία και αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει προς αυτήν την κατεύθυνση το υπουργείο, όπως η απόκτηση πλοίων με leasing, για να υψώνουν ελληνική σημαία. Παράλληλα, τόνισε ότι είναι ανοιχτός σε ένα άνευ προκαταλήψεων διάλογο με τους εφοπλιστές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.