ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυβερνητική δυσφορία για τη στάση ΤΑΙΠΕΔ στην παραχώρηση λιμανιών

07:35 - 16 Μαϊ 2018 | Ναυτιλία
Κυβερνητική δυσφορία για τη στάση ΤΑΙΠΕΔ στην παραχώρηση λιμανιών
Την έντονη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης έχει προκαλέσει η στάση του ΤΑΙΠΕΔ κατά τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για το ζήτημα της παραχώρησης δραστηριοτήτων 10 λιμανιών διαφόρων περιοχών της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, στα υπουργεία Οικονομικών και Ναυτιλίας υπάρχει πολύ μεγάλη δυσφορία προς την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, τα στελέχη του Ταμείου αμφισβητούν στις συζητήσεις με τους θεσμούς όσα είχαν συμφωνηθεί για τα λιμάνια κατά τη δεύτερη αξιολόγηση. Συγκεκριμένα, ότι δεν χρειάζεται να παραχωρηθούν και τα 10 λιμάνια στο σύνολο τους, αλλά μόνο κάποιες δραστηριότητες από ορισμένα (πχ εμπορευματικοί σταθμοί, ακτοπλοϊκά κτλ).

Ενώ, λοιπόν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι θεσμοί εμφανίζονται να σέβονται τα συμφωνηθέντα, από το ΤΑΙΠΕΔ τα αμφισβητούν και μοιάζουν να επιδιώκουν να τα ανατρέψουν με στόχο να οδηγηθούμε σε ολικές παραχωρήσεις. Το αποτέλεσμα αυτής της στάσης είναι πως οι εκπρόσωποι των δανειστών επιφυλάσσονται ότι θα πρέπει πρώτα να τα βρει η ελληνική πλευρά στο εσωτερικό της... Και όλα αυτά, με δεδομένο ότι ο χρόνος που απομένει είναι εξαιρετικά πιεστικός για το έγκαιρο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Δεδομένου ότι όσα είχαν συμφωνηθεί για τα λιμάνια στη δεύτερη αξιολόγηση θεωρούνταν ένα από τα πολύ θετικά αποτελέσματα της δεύτερης αξιολόγησης, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τις πραγματικές επιδιώξεις της νέας διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή του προέδρου του Άρη Ξενόφου και του διευθύνοντα συμβούλου Ριχάρδου Λαμπίρη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.