ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι εταιρίες που προσφέρουν Υπηρεσίες Προσωρινής Απασχόλησης - ICAP

15:57 - 08 Οκτ 2014 | Human Resources
Οι εταιρίες που προσφέρουν Υπηρεσίες Προσωρινής Απασχόλησης - ICAP
Οι εταιρείες Προσωρινής Απασχόλησης έχουν ως αντικείμενο δραστηριότητας την παροχή εργασίας από μισθωτούς τους σε άλλο εργοδότη (έμμεσο εργοδότη) με τη μορφή προσωρινής απασχόλησης.

Την περίοδο 28 Απριλίου-21 Μαΐου 2014, η ICAP Group πραγματοποίησε πρωτογενή έρευνα με σκοπό τη διερεύνηση των αναγκών, το βαθμό χρήσης και την αξιολόγηση των υπηρεσιών προσωρινής απασχόλησης από τις εγχώριες επιχειρήσεις. Βάσει δείγματος 86 εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα και οι οποίες προέρχονται από διάφορους κλάδους της εγχώριας οικονομίας, προέκυψαν τα εξής ενδιαφέροντα ευρήματα:

  • Το 45% των εταιρειών του δείγματος έχουν πραγματοποιήσει χρήση των Υπηρεσιών Προσωρινής Απασχόλησης (ΥΠΑ). Το υπόλοιπο 55% των εταιρειών δεν έχουν χρησιμοποιήσει τις ΥΠΑ, κυρίως διότι «δεν έχουν την ανάγκη των συγκεκριμένων λύσεων» (44%) ή επειδή «δεν έχουν σχεδιάσει να κάνουν χρήση τους» (33%).
  • Τα κυριότερα κριτήρια επιλογής των εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης είναι «η οικονομική προσφορά» (66%), «η φήμη της εταιρείας» (58%) και «η ευελιξία στον χρόνο απόκρισης της εταιρείας» (55%).
  • Μέσω της συνεργασίας με τις εταιρείες Προσωρινής Απασχόλησης, το 82% των επιχειρήσεων του δείγματος απασχολεί, κατά μέσο όρο, το πολύ 10 άτομα προσωπικό, το 11% απασχολεί από 11 έως 50 άτομα και μόλις το 7% περισσότερα από 50 άτομα.
  • Η χρήση των ΥΠΑ κάλυψε κυρίως θέσεις «Γραμματειακής Υποστήριξης» (30%), «Τηλεφωνικού Κέντρου/ Υποστήριξης Πελατών» (20%), «Πωλητών/Merchandisers» (18%) και «Τμημάτων Παραγωγής/Αποθήκευσης» (18%).
  • Το μεγαλύτερο ποσοστό των εταιρειών του δείγματος δήλωσε αρκετά (63%) ή πολύ (28%) ικανοποιημένο από την ποιότητα των παρεχόμενων ΥΠΑ. Αντίθετα, μόνο το 9% των εταιρειών δήλωσε λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο.
  • Τέλος, ως σημαντικότερα οφέλη από την χρήση των Υπηρεσιών Διάθεσης Προσωρινής Απασχόλησης αξιολογήθηκαν «η συγκράτηση του κόστους Ανθρωπίνου Δυναμικού» (69%), «η απελευθέρωση χρόνου προσωπικού, προκειμένου να απασχοληθεί σε πιο σημαντικές λειτουργίες» (54%) και η «προσέλκυση ταλέντων» (23%).

Πηγή: ICAP Group, Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:37 - 09 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.