Βγάλτε και από τη μύγα ξίγκι...

After save στα πόδια και βαζελίνι στα μαλλιά; Ναι. Δεν είναι εποχή να πετάμε πράγματα, ούτε να αγοράζουμε εξειδικευμένες κρέμες και είδη περιποίησης, όταν μπορούμε να κάνουμε την ίδια δουλειά -και ίσως καλύτερη- με είδη που έχουμε σπίτι ή που δεν τα χρησιμοποιούμε.

Παράδειγμα 1

After save στις πατούσες

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε στο σπίτι ένα after save, το οποίο δεν χρησιμοποιούμε. Το βάλαμε μία φορά στο πρόσωπό μας και εκτός του ότι μας ενοχλούσε το άρωμά του, γεμίσαμε σπυριά και λιπαρότητα. Δεν το πετάμε.

Αυτό το άχρηστο -κατά τα άλλα- after save που αγοράσαμε ή που μας έκαναν δώρο, μπορεί να βρει άλλη χρήση. Στα πόδια.

Τα after save, λόγω των μαλακτικών, αντισηπτικών και δροσιστικών συστατικών του είναι ιδανικό για χρήση στα πόδια. Τα διατηρεί απαλά και τα ξεκουράζει. Επίσης, λόγω των αντισηπτικών συστατικών περιορίζει σημαντικά και αποτελεσματικά τη δυσοσμία. Προσοχή: δεν καταπολεμά τη δυσοσμία από τις μασχάλες. Μη το εφαρμόζετε εκεί, διότι πέραν του ερεθισμού που μπορεί να προκαλέσει, δεν θα πετύχετε πολλά σε ό,τι αφορά τη δυσοσμία. Οι μύκητες και οι μικροοργανισμοί που αναπτύσσονται εκεί είναι διαφορετικοί.

Μετά το μπάνιο σας, σκουπίστε καλά τα πόδια σας, τρίψτε τις φτέρνες σας και μετά απλώστε λίγο από το άχρηστο after save σας, κάνοντας ένα ελαφρύ μασάς.

Αμέσως θα νιώσετε τα πόδια σας πιο ενυδατωμένα και δροσερά. Βάλτε κάλτσες και ...φύγατε!

Μπορείτε να βάζετε after save στα πόδια σας κάθε πρωί και βράδυ, αντί της ειδικής λοσιόν που χρησιμοποιούσατε για αυτή τη δουλειά.

Παράδειγμα 2

Κρεμμύδια για τα φυτά

Αγαπάτε τα λουλούδια και έχετε πολλές γλάστρες στη βεράντα. Κάποιες φορές τα φοιτά αρρωσταίνουν. Πιάνουν μαμουνάκια και μύκητες. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε χημικά προϊόντα για να ψεκάσετε.

Κρατήστε τις φλούδες από τα κρεμμύδια που καθαρίζετε σε μια σακούλα και όταν μαζευτεί μια καλή ποσότητα, βράστε τις κρεμμυδόφλουδες σε ένα κατσαρολάκι με νερό. Αφήστε να κρυώσει και σουρώστε. Βάλτε το κρεμμυδόζουμο στον ψεκαστήρα  και προσθέστε λίγες σταγόνες (3-4 το πολύ) από το απορρυπαντικό για το πιάτο και λίγο ξίδι. Με αυτό το μείγμα ψεκάστε τα άρρωστα φοιτά σας, μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα.

Το βασικό δραστικό συστατικό είναι το κρεμμύδι και οι φαινόλες από το ξίδι. Το κρεμμύδι είναι πλούσιο σε ιόντα αλουμινίου που έχουν πολύ δραστική αντισηπτική δράση (χρησιμοποιούνται για την απολύμανση σε πισίνες). Αντίστοιχα λειτουργούν οι φαινόλες από το ξίδι. Το απορρυπαντικό χρησιμοποιείται ώστε να κάνει πιο αλκαλικό το περιβάλλον το οποίο δυσκολεύει τη ζωή για κάποιους μικροοργανισμούς.

Προσοχή: σε κάθε περίπτωση η γλάστρα δεν πρέπει ποτέ να ακουμπάει στο έδαφος και στο πιατάκι για τα νερά. Βάλτε κάτι ενδιάμεσα, ώστε η γλάστρα να αναπνέει και να στραγγίζει από τα νερά. Διαφορετικά αναπτύσσονται μύκητες.

Περισσότερες συμβουλές στο eranistis.eu

Add comment


Απο Θέσεως

Γρηγόρης Νικολόπουλος
Γρηγόρης Νικολόπουλος Τι δημοψήφισμα και τι εκλογές ...αν δεν ξέρουμε τι ψηφίζουμε

Αναρωτιέμαι γιατί φοβόμαστε να κάνουμε δημοψήφισμα για το αν θέλουμε Ευρώ ή δραχμή, ενώ δεν…

Τάκης Λαϊνάς
Τάκης Λαϊνάς Ησυχία... το κτήνος κοιμάται

Αυτός ο λαός έχει πολύ κοντή μνήμη. Αρνείται να θυμάται. Αρνείται κάθε ενδοσκόπηση. Αρνείται τα…

Δημήτρης Καστριώτης
Δημήτρης Καστριώτης Από την αντίσταση στους φετφάδες

Η «Επιστολή στους ηγέτες της Αντίστασης» του Ζαν Πολάν (Jean Paulhan) είχε προκαλέσει ταραχή στη…

Νικόλαος Καραμούζης
Νικόλαος Καραμούζης Αδιανόητο μια σοβαρή χώρα να συμπεριφέρεται σαν γωνιακός ποκαδόρος

«Αγωνιούμε όλοι σήμερα για την πορεία της χώρας. Το εξωτερικό περιβάλλον επιδεινώνεται, σε συνάρτηση με…

Νικηφόρος Μαλεβίτης
Νικηφόρος Μαλεβίτης Η παράσταση Τσίπρα-Σόιμπλε

Υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες που έχουν πλέον αποφασίσει πως ό,τι και…

Ντίνος Κουτσολιούτσος
Ντίνος Κουτσολιούτσος Ποιος ευθύνεται για την Ελληνική καταστροφή; Η γκάφα και το μήνυμα του Τσίπρα

Η πολιτική σμίγει παράξενα ζευγάρια στο κρεβάτι, λέει μία αγγλοσαξονική παροιμία. Και χθες, στο προσκήνιο…

Copyright © 1999-2012 Premium S.A. All rights reserved. | Webmail Login
developed by Nuevvo