ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank Properties: Διανομή προμερίσματος 0,29 ευρώ

16:56 - 15 Νοε 2006 | Ακίνητα
Στη διανομή προμερίσματος 0,29 ευρώ ανά μετοχή, έναντι του μερίσματος για τη χρήση του 2006, θα προχωρήσει η Eurobank Properties, βάσει των καθαρών κερδών της Εταιρείας κατά την περίοδο 1.1.2006-30.09.2006, λόγω των θετικών εξελίξεων στα αποτελέσματά της για το 9μηνο του 2006.

Επίσης σήμερα η εταιρεία πραγματοποίησε παρουσίαση στα γραφεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών.

Για λογαριασμό της Εταιρείας παρέστησαν οι κ.κ. Χαράλαμπος Κύρκος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Νικόλαος Γαλέτας Γενικός Διευθυντής, Αριστοτέλης Καρυτινός, εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. και μέλος της Επενδυτικής Επιτροπής, Γεώργιος Χρυσικός, Διευθυντής Επενδύσεων, και Τερέζα Μεσσάρη, Υπεύθυνη Σχέσεων με τους Μετόχους.

Η εταιρεία, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα επιτυχημένη εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών νωρίτερα το 2006, τονίζοντας ότι η ζήτηση υπερκάλυψε τις προσφερόμενες μετοχές κατά 8,3 φορές περίπου και η τιμή διάθεσης καθορίστηκε σε 11% premium σε σχέση με την εσωτερική αξία της μετοχής.

Η Eurobank Properties δραστηριοποιείται σε μία αγορά, η οποία προσφέρει προοπτικές ανάπτυξης στο άμεσο μέλλον, με αποδόσεις πάνω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο και σημαντική ζήτηση ποιοτικών εμπορικών χώρων, που υπερβαίνει την προσφορά. Επίσης, ως εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία επωφελείται από το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς των ΑΕΕΑΠ, το οποίο επιτρέπει τη μεγιστοποίηση των διαθέσιμων χρηματοροών για διανομή στους μετόχους της.

Η εταιρεία διαθέτει εμπορικά ακίνητα υψηλής ποιότητας, τα οποία βρίσκονται στρατηγικά τοποθετημένα σε περιοχές υψηλής εμπορικότητας και μισθώνονται μακροχρόνια σε εταιρείες υψηλής αναγνωρισιμότητας, προερχόμενες από ποικίλους κλάδους δραστηριότητας. Ως αποτέλεσμα η εταιρεία απολαμβάνει υψηλό ποσοστό πληρότητας. Επιπρόσθετα, ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για την Eurobank Properties αποτελούν το ισχυρό μετοχικό σχήμα, η δυναμική και η αξιοπιστία, που προσδίδει η στρατηγική συνεργασία με την Eurobank EFG και η έμπειρη και δυναμική ομάδα διοίκησης, η οποία διαθέτει μακροχρόνια εμπειρία και γνώση του κλάδου και είναι σε θέση να αναγνωρίζει και εκμεταλλεύεται τις τάσεις της ελληνικής αγοράς και τις επενδυτικές ευκαιρίες.

Η στρατηγική της Eurobank Properties εστιάζεται στην ενεργή διαχείριση του χαρτοφυλακίου της, επικενρώνοντας στην ενδυνάμωση των σχέσεων και των συνεργασιών με τους μισθωτές και στην πώληση ακινήτων, όταν οι συνθήκες της αγοράς το υποδεικνύουν, στην επέκταση του χαρτοφυλακίου ακινήτων, μέσω επιλεγμένων αγορών εμπορικών ακινήτων υψηλής ποιότητας, με έμφαση σε χώρους γραφείων, καταστημάτων και Logistics, στην αξιοποίηση της στρατηγικής συνεργασίας με την Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias, βασιζόμενη στις εξειδικευμένες γνώσεις και τους πόρους της, καθώς και την πρόσβασή της σε επενδυτικές ευκαιρίες.

Η πρόθεση της εταιρείας είναι να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο βάσει, κυρίως, των εξής κριτηρίων: (i) Ακίνητα σε κύριες αστικές περιοχές ή σε κύριους διαμετακομιστικούς κόμβους, (ii) Ελκυστικές αποδόσεις σε σχέση με τα χαρακτηριστικά κινδύνου του ακινήτου και (iii) Εκμισθωμένα ακίνητα σε ισχυρούς, χαμηλού ρίσκου μισθωτές. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει 34 εμπορικά ακίνητα υψηλού προφίλ, με συνολική επιφάνεια προς μίσθωση 192.966 τ.μ. και αξία, που υπερβαίνει τα 326 εκατ. ευρώ. Όλα τα ακίνητα βρίσκονται κυρίως στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και τα Ιωάννινα.

Η εταιρεία διαθέτει ένα ισορροπημένο, χαρτοφυλάκιο μικτής χρήσης, όπου τα γραφεία αντιπροσωπεύουν περίπου το 66,1% της συνολικής αξίας χαρτοφυλακίου, τα καταστήματα αποτελούν το 17,4% της συνολικής αξίας, ενώ το υπόλοιπο (16,5%) αποτελείται από βιομηχανικής φύσης ακίνητα, κυρίως κέντρα Logistics και διανομής. Ένα σημαντικό στοιχείο που χαρακτηρίζει το χαρτοφυλάκιό της εταιρείας είναι η μακροχρόνια διάρκεια και ωρίμανση των μισθώσεών, η οποία εξασφαλίζει μια σταθερή παραγωγή ταμιακών χρηματοροών για τους μετόχους. Η μέση σταθμισμένη υπολειπόμενη διάρκεια των μισθώσεών μας είναι περίπου έντεκα χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εταιρεία κατάφερε να αξιοποιήσει σχεδόν τα μισά από τα διαθέσιμα προς επενδύσεις αντληθέντα κεφάλαια σε διάστημα τριών μηνών από την ολοκλήρωση της εισαγωγής των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της εισαγωγής των μετοχών της Εταιρείας στο Χρηματι

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.