ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χιλιάδες κατοικίες και καταστήματα στα αζήτητα

11:57 - 14 Μαρ 2017 | Ακίνητα
Χιλιάδες κατοικίες και καταστήματα στα αζήτητα
Στα... αζήτητα βρίσκονται αυτή τη στιγμή 180 με 200 χιλιάδες κατοικίες ενώ, αν προστεθούν και τα προς ενοικίαση ακίνητα που είναι άδεια, ο αριθμός μπορεί να φτάσει στα 500 χιλιάδες διαμερίσματα.

Σύμφωνα με την Ημερησία, πολλοί ξένοι που δούλευαν στην Ελλάδα έφυγαν, πολλοί Ελληνες μετανάστευσαν (450 χιλ.), άλλοι νέοι επιστρέφουν στο πατρικό σπίτι, ενώ και το δημογραφικό πρόβλημα είναι οι αιτίες που περισσεύουν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες κατοικίες. 

Το ίδιο συμβαίνει στα γραφεία και καταστήματα, καθώς έχουν κλείσει ή συρρικνωθεί χιλιάδες επιχειρήσεις. 

Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία που παρουσίασαν εκπρόσωποι της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας και της ALPHA Αστικά Ακίνητα για την κτηματαγορά το 2016 προκύπτει ότι υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποτελέσει σημείο σταθεροποίησης - φρεναρίσματος στην πτώση τιμών - αλλά τούτο είναι πάρα πολύ δύσκολο (κόκκινα δάνεια, κεφαλαιακοί έλεγχοι, διαδικασίες με Ε.Ε. και ΔΝΤ κ.λπ.). Αν όμως δε ρυθμιστούν αυτά τα ζητήματα, ο δρόμος θα είναι... μακρύς, από το 2020 και μετά. 

Τούτο σημαίνει ότι πρέπει να επικρατήσει ένα κατάλληλο μείγμα πολιτικής που θα βοηθά τον Έλληνα να «επιχειρήσει», πράγμα δύσκολο λόγω της υπέρμετρης επιβάρυνσης με φόρους και εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.