ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιθανό το ενδεχόμενο πληρωμής του ΕΝΦΙΑ σε 4 δόσεις

11:35 - 17 Ιουλ 2017 | Ακίνητα
Πιθανό το ενδεχόμενο πληρωμής του ΕΝΦΙΑ σε 4 δόσεις
Πιθανό είναι να καταβληθεί ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων σε 4 δόσεις (αντί για 5), καθώς ακόμη οι πιστωτές της χώρας δεν έχουν απαντήσει στην ελληνική κυβέρνηση επί του σχετικού αιτήματος. Αν συμβεί αυτό, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα «ζοριστούν» σημαντικά, αφού ταυτόχρονα με τον αυξημένο φόρο εισοδήματος θα πρέπει να πληρώσουν υψηλότερα ποσά για τον ΕΝΦΙΑ.

Οι δανειστές, που είναι αντίθετοι σε κάθε παράταση που δίνει το υπουργείο Οικονομικών, δεν μπορούν να αντιληφθούν γιατί, από τη στιγμή που υπάρχει ο σχετικός νόμος που προβλέπει την αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, δεν φροντίζουν ώστε η εκκαθάρισή του να γίνει νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι τον ΕΝΦΙΑ πληρώνουν πάνω από 7,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι και η εκκαθάρισή του θα ξεκινήσει στις αρχές Αυγούστου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η φορολογική διοίκηση ξεκινάει τη διαδικασία εκκαθάρισης και ανάρτησης των εκκαθαριστικών σημειωμάτων. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε υπολογίσει την είσπραξη 2,65 δισ. ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ, το 2016 στα ταμεία του Δημοσίου εισήλθαν περίπου 550 εκατ. ευρώ περισσότερα. Συγκεκριμένα εισπράχθηκαν 3,2 δισ. ευρώ από επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.