ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιταχύνει η Συντονιστική για τις νέες αντικειμενικές τιμές στα ακίνητα

14:29 - 12 Σεπ 2017 | Ακίνητα
Επιταχύνει η Συντονιστική για τις νέες αντικειμενικές τιμές στα ακίνητα
Επιταχύνει η κυβέρνηση ρυθμούς ώστε να προλάβει μέχρι τέλους του έτους, (οπότε και το χρονικό ορόσημο από το μνημόνιο) να καθορίσει τις νέες αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα.

Έτσι, με Απόφαση της Κ. Παπανάτσιου μπαίνει μπρος η λειτουργία της Συντονιστικής Επιτροπής για την επικαιροποίηση των τιμών ζώνης στα ακίνητα όλης της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Απόφαση ο Πρόεδρος της Επιτροπής μπορεί να ζητήσει τη συνδρομή κυβερνητικών στελεχών, φορέων, υπηρεσιακών, ειδικών της αγοράς.

Στη Διαρκή Επιτροπή μετέχουν οι εξής: α) Ο Υπουργός Οικονοµικών, ως Πρόεδρος, β) ο Γενικός Γραµµατέας του Υπουργείου Εσωτερικών, γ) ο Γενικός Γραµµατέας Δηµόσιας Περιουσίας, δ) ο Γενικός Γραµµατέας Πληροφοριακών Συστηµάτων και Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου Οικονοµικών, ε) ο Γενικός Γραµµατέας Υποδοµών του Υπουργείου Υποδοµών και Μεταφορών, στ) ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δηµοσίων Εσόδων, ζ) ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, η) ο Πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, θ) ο Πρόεδρος της εταιρείας «Εθνικό Κτηµατολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε.», ι) ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιµελητηρίου Ελλάδος, ια) ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συµβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, ιβ) ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκτιµητών Ελλάδος, ως µέλη της Επιτροπής.

Τέλος η επιτροπή θα πρέπει να καθορίσει τις τιμές ζώνης και τους συντελεστές προσδιορισμού των αξιών ακινήτων, που θα πρέπει να αντανακλούν κατά το δυνατόν τις αγοραίες τιμές, αλλά και να υποδείξει αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 14:31 - 12 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.