ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

e-Πλειστηριασμοί: Στο "σφυρί" τα πρώτα ακίνητα - Η διαδικασία

09:45 - 29 Νοε 2017 | Ακίνητα
e-Πλειστηριασμοί: Στο "σφυρί" τα πρώτα ακίνητα - Η διαδικασία
Ανοίγει σήμερα η αυλαία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στα συμβολαιογραφεία όπου διενεργούνται οι πρώτοι δέκα ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων.

Ήδη οι υποψήφιοι πλειοδότες που ενδιαφέρονται για τα πρώτα ακίνητα έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Σε πρώτη φάση οι πλειστηριασμοί θα διενεργούνται κάθε Τετάρτη και στη συνέχεια τρεις φορές την εβδομάδα ενώ το σύστημα θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το 2018. 

Η διαδικασία πλειστηριασμού θα διαρκέσει για τέσσερις ώρες, διάστημα κατά το οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα προτείνουν την τιμή που είναι διατεθειμένοι να δώσουν βάσει μιας ανοικτής πλειοδοτικής διαδικασίας.

Έτσι, κάθε πλειοδότης θα μπορεί να βλέπει στο σύστημα την υψηλότερη τιμή που επιτυγχάνεται κάθε φορά και τη θέση την οποία λαμβάνει η δική του προσφορά και ανάλογα να αποφασίζει για τη βελτίωση ή όχι της δικής του προσφοράς. Οι συμμετέχοντες δεν θα μπορούν να βλέπουν το όνομα του πλειοδότη, ο οποίος θα ανακοινώνεται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Επίσης τη διαδικασία θα μπορεί να παρακολουθεί ως παρατηρητής και ο οφειλέτης.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διενεργούνται κάθε Τετάρτη ή Πέμπτη ή Παρασκευή, από τις 10:00 π.μ. έως τις 14.00 ή από τις 14.00 έως τις 18:00.

Το πρώτο ακίνητο που βγαίνει στο «σφυρί»

Μια διώροφη υπερπολυτελής μεζονέτα στην Κηφισιά με τιμή εκκίνησης τις 718.000 ευρώ είναι το πρώτο ακίνητο με το οποίο θα κάνει πρεμιέρα σήμερα η πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Η συγκεκριμένη κατοικία εμβαδού 300 τ.μ. με δύο θέσεις στάθμευσης έχει αποκτηθεί με στεγαστικό δάνειο και η συνολική οφειλή των δανειοληπτών ανέρχεται σε 1,26 εκατ. ευρώ και το δάνειο βρίσκεται σε οριστική καθυστέρηση από το 2013.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:54 - 29 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.