ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προ των πυλών οι νέες αντικειμενικές - Ορίζονται οι εκτιμητές

09:58 - 12 Ιαν 2018 | Ακίνητα
Προ των πυλών οι νέες αντικειμενικές - Ορίζονται οι εκτιμητές
Μέχρι σήμερα έχουν προθεσμία οι ενδιαφερόμενοι εκτιμητές ακινήτων να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στο site του υπουργείου Οικονομικών για τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, δουλειά για την οποία το υπουργείο Οικονομικών έχει δεσμευθεί στους δανειστές ότι θα ολοκληρωθεί ως το τέλος Μαρτίου.

Η υποβολή της αίτησης στο site ΥΠΟΙΚ γίνεται με τους κωδικούς του taxisnet.

Στο επόμενο βήμα, όσοι εκτιμητές επιλεγούν θα πρέπει να επιλέξουν τις περιφέρειες και τους δήμους, στους οποίους θέλουν να καθορίσουν τις νέες αντικειμενικές αξίες. Κάθε εκτιμητής μπορεί να αναλάβει έως 100 ζώνες, ενώ για κάθε ζώνη η εισήγηση ανατίθεται σε τέσσερις εκτιμητές.

Το υπουργείο Οικονομικών δίνει προθεσμία 20 ημερολογιακών ημερών στους εκτιμητές για να ολοκληρώσουν το έργο.

Με τη σειρά τους οι εκτιμητές θα πρέπει να εισηγηθούν τιμές ζώνης, οι οποίες θα είναι στα επίπεδα των εμπορικών τιμών, δηλαδή θα εξισώσουν τις αντικειμενικές αξίες με τις εμπορικές τιμές.

Οι εκτιμητές έχουν την υποχρέωση να δηλώσουν στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή που θα δημιουργηθεί τα στοιχεία που έλαβαν υπόψη τους για να προτείνουν μια τιμή ζώνης.

Κάθε εκτιμητής μπορεί να επιλεγεί για την υποβολή εισηγήσεων τιμών σε έως 100 ζώνες. Τα δεδομένα που θα εξαχθούν από τις εισηγήσεις των πιστοποιημένων εκτιμητών πρόκειται να συγκριθούν με τα δεδομένα τιμών ακινήτων που διαθέτουν οι τράπεζες. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από εκτιμήσεις που κάνουν οι τράπεζες προκειμένου να προχωρήσουν την υποθήκευση ακινήτων για την παροχή δανείων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.