ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθάκης: Ο νόμος προστατεύει πλήρως την πρώτη κατοικία-Κόντρα με Ντόρα

14:19 - 15 Ιαν 2018 | Ακίνητα
Σταθάκης: Ο νόμος προστατεύει πλήρως την πρώτη κατοικία-Κόντρα με Ντόρα
Κατηγορηματικός πως ο νόμος προστατεύει πλήρως την πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς εμφανίστηκε τη Δευτέρα στη Βουλή ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

"Ο νόμος Κατσέλη όπως τροποποιήθηκε με το "νόμο Σταθάκη" δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία μόνο σε σχέση με τις τράπεζες -για τα στεγαστικά δάνεια- αλλά την προστατεύει και σε σχέση με χρέη στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία", υπογράμμισε ο υπουργός απαντώντας σε σχετική αναφορά της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία έθεσε ζήτημα σχετικά με τις κατασχέσεις και την προστασία της πρώτης κατοικίας, με αφορμή τη διάταξη για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και για χρέη στο Δημόσιο.

Σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε: "Το νόμο Σταθάκη τον ξέρετε, κ. Σταθάκη. Την πραγματικότητα την ξέρετε όμως; Διότι σήμερα που μιλάμε υπάρχουν σπίτια πρώτης κατοικίας που εκπλειστηριάζονται", είπε η κ. Μπακογιάννη.

"Ας φέρετε μια πρώτη κατοικία που να πλειστηριάζεται. Σας προκαλώ", απάντησε σε έντονο ύφος ο Γιώργος Σταθάκης.

"Αφήστε τα γενικόλογα σχόλια και περιμένω κάτι συγκεκριμένο. Φέρτε στοιχεία για μια πρώτη κατοικία, με τις προϋποθέσεις του νόμου, να έχει πλειστηριαστεί. Αυτές που αναφέρεστε και δημιουργείτε σύγχυση είναι με ιδιώτη κατά ιδιώτη. Ούτε στις τράπεζες εμπίπτει, ούτε στα χρέη στο Δημόσιο, ούτε τίποτε από αυτά. Ιδιώτες κατά ιδιωτών που ασκούν εμπορική δραστηριότητα. Σας προκαλώ για τελευταία φορά και φέρτε μια κατοικία που, ενώ προστατεύεται από το νόμο, εκπλειστηριάζεται", είπε ο Γ. Σταθάκης.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:25 - 15 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.