ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακίνητα αλλάζουν χέρια πριν από τις αυξήσεις στις αντικειμενικές

09:28 - 26 Μαρ 2018 | Ακίνητα
Ακίνητα αλλάζουν χέρια πριν από τις αυξήσεις στις αντικειμενικές
Όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι σπεύδουν τον τελευταίο καιρό σε συμβολαιογράφους, για να προχωρήσουν σε μεταβιβάσεις ακινήτων πριν τις ανατιμήσεις στις αντικειμενικές αξίες, οι οποίες θα συμπαρασύρουν ανοδικά δεκάδες άλλους φόρους που συνδέονται με την κτηματαγορά, όπως ο συμπληρωματικός φόρος, τα τεκμήρια κατοικίας, ο ΦΠΑ, οι γονικές παροχές και οι κληρονομιές.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία του Μητρώου Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων του υπουργείου Οικονομικών μόνο στο Δήμο Αθηναίων από τις αρχές Μαρτίου έως σήμερα έχουν γίνει 232 μεταβιβάσεις. Στη διάρκεια του 2017, στο Δήμο Αθηναίων οι μεταβιβάσεις ακινήτων ήταν μόλις 339.

Οι αυξήσεις που προτείνουν οι εισηγητές ακινήτων φέρνουν τα πάνω κάτω στην κτηματαγορά και ενδεχομένως να ωθήσουν την αγορά σε στασιμότητα, καθώς στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας οι τιμές θα ανέβουν. Σε αυτό το πλαίσιο οι φορολογούμενοι προσπαθούν να «ξεφορτωθούν» ακίνητα.

Την περασμένη Πέμπτη οι εκτιμητές ακινήτων παρέδωσαν τις εισηγήσεις αναπροσαρμοσμένων τιμών ακινήτων στο υπουργείο Οικονομικών με την πρότασή τους να προβλέπει αυξήσεις σε 6.070 περιοχές της Ελλάδας, μειώσεις σε 2.300 περιοχές, ενώ διατηρούν αμετάβλητες τις αξίες σε 1.700 περιοχές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.