ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank Properties: Απέκτησε το 99,99% της Eliade Tower

11:22 - 23 Αυγ 2007 | Ακίνητα
Σύμβαση για την απόκτηση του 99,99% των μετοχών της ρουμανικής εταιρείας Eliade Tower, ιδιοκτήτριας ενός κτιρίου γραφείων, υπέγραψε η Eurobank Properties, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Το ακίνητο βρίσκεται στο 18, Mirea Eliade Blvd, στην 1η Περιφέρεια της περιοχής Floreasca, δίπλα στη λίμνη Floreaska στη βόρεια πλευρά του Βουκουρεστίου. Το συγκεκριμένο κτίριο γραφείων αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και δέκα επιπλέον ορόφους, συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας 9.704 τ.μ.. Το κτίριο ανακαινίστηκε το 2006 και είναι πλήρως μισθωμένο σε διεθνείς και ρουμανικές εταιρείες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισηγμένης, το τίμημα για την απόκτηση των μετοχών της Eliade Tower  έχει συμφωνηθεί στο ποσό των ?26.250.000 εκατ. με την εταιρεία ελεύθερη υποχρεώσεων και δανείων και θα πληρωθεί συναρτήσει κάποιων όρων.

Σύμφωνα με τον κ. Γεώργιο Χρυσικό, Διευθυντή Επενδύσεων της Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π., «η παρούσα επένδυση θα χρηματοδοτηθεί μερικώς από τα ίδια κεφάλαια της Εταιρείας και μερικώς από μελλοντική χρηματοδότηση μέσω δανεισμού, δυνάμει της πρόσφατης αλλαγής του θεσμικού πλαισίου που διέπει της ελληνικές Α.Ε.Ε.Α.Π».

Ο κ. Αριστοτέλης Καρυτινός, εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλος της Επενδυτικής Επιτροπής της Εταιρείας, σημείωσε: "Τον τελευταίο μήνα η Εταιρεία μας ολοκλήρωσε με επιτυχία τρεις επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, αποδεικνύοντας την ικανότητά μας να εκμεταλευτούμε το τρέχον ευνοϊκό momentum που επικρατεί στις αγορές real estate της περιοχής και το οποίο σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε για την ανάπτυξή μας.».



Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.