ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank Properties: Προσύμφωνο για αγορά κτιρίου στη Ρουμανία

13:33 - 03 Σεπ 2007 | Ακίνητα
Προσύμφωνο για την αγορά, υπό συγκεκριμένους όρους, μιας ρουμάνικης εταιρείας, ιδιοκτήτριας ενός κτιρίου καταστημάτων, το οποίο είναι υπό κατασκευή, υπέγραψε η Eurobank Proprties. Κατά την ολοκλήρωση, το κτίριο θα έχει μικτή μισθώσιμη επιφάνεια 8.950 τ.μ..

Το ακίνητο βρίσκεται στην λεωφόρο Tudor Vladimirescu αριθμός 113 στο Ιάσιο Ρουμανίας και, όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του, θα αποτελεί κτίριο καταστημάτων, το οποίο έχει ήδη ενοικιαστεί στην SC Praktiker Romania SRL μέσω εγγυημένου 15ετές συμβολαίου μίσθωσης. Ο εκμισθωτής παρέχει στον μισθωτή τρία δικαιώματα 5-ετούς διάρκειας το κάθε ένα για την ανανέωση του μισθωτηρίου με τους ίδιους όρους.

Το τίμημα για την απόκτηση του 99,99% των μετοχών της εταιρείας που κατέχει το εν λόγω ακίνητο έχει συμφωνηθεί στο ποσό των 14,5 εκατ. ευρώ που υπολογίστηκε (για τους σκοπούς του τιμήματος εξαγοράς), επί τη βάσει μηδενικών υποχρεώσεων και δανείων. Η Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. έχει δώσει προκαταβολή ύψους 2,9 εκατ. και το υπολειπόμενο ποσό θα δοθεί κατά την τελική παράδοση όλων των κατασκευαστικών εργασιών, την πλήρη ευθύνη των οποίων έχουν οι πωλητές, την τελική παραλαβή από την μισθώτρια και την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας των μετοχών.

Οι πωλητές είναι υπεύθυνοι για την κατασκευή του κτιρίου γραφείων, σύμφωνα με τις συμφωνηθείσες τεχνικές προδιαγραφές, και την παράδοση αυτού στην μισθώτρια, η οποία αναμένεται να λάβει χώρα μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2007.

Σύμφωνα με την Θηρεσία Μεσσάρη, Υπεύθυνη Εξυπηρέτησης Μετόχων της Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π., ''η παρούσα επένδυση θα χρηματοδοτηθεί από την σκοπούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η παραπάνω επένδυση είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της Εταιρείας για την ανάπτυξή της. Σκοπεύουμε να επωφεληθούμε πλήρως από το momentum που δημιουργήθηκε από τις πρόσφατες τροποποιήσεις της ελληνικής νομοθεσίας σχετικά με τις ελληνικές Α.Ε.Ε.Α.Π. (στη συγκεκριμένη περίπτωση η απόκτηση Εταιρειών Ειδικού Σκοπού και η δυνατότητα σύναψης προσυμφώνων) και από τις τρέχουσες επενδυτικές ευκαιρίες ειδικότερα στις αγορές ακινήτων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη''.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.