ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέντε τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα

02:25 - 05 Μαρ 2011 | Ατομικά Συμφέροντα
1. Ένας τρόπος για την εξοικονόμηση χρημάτων είναι η περικοπή 1.000 ευρώ από τις ετήσιες δαπάνες των διακοπών. Η επιλογή φθηνότερων τουριστικών προορισμών είναι μια λύση η οποία με σταθερό το χρονικό διάστημα των ημερών ανάπαυσης, χαμηλώνει αρκετά τον οικογενειακό προϋπολογισμό.  

2. Τα ταξίδια στο εξωτερικό μπορούν, αν έχουν τακτοποιηθεί αρκετά πριν το χρόνο πραγματοποίησής τους, να υλοποιηθούν με πολύ χαμηλά αεροπορικά εισιτήρια, τα οποία σε τελική ανάλυση είναι ένας από τους παράγοντες μείωσης του συνολικού κόστους. Σύμφωνα με στοιχεία αεροπορικών εταιρειών, οι θέσεις για ταξίδια εξωτερικού κλείνονται έως και 11 μήνες πριν την ημερομηνία αναχώρησης.

3. Η αγορά ψηφιακών ή άλλων υπολογιστικών συσκευών μπορεί να πραγματωθεί σε πολύ χαμηλότερη τιμή από αυτήν που το προϊόν εισάγεται στην αγορά. Ειδικότερα, η πάροδος 3-4 μηνών από την κυκλοφορία κάποιου προσωπικού υπολογιστή ή κάποιου gadget ή κάποιας άλλης ψηφιακής συσκευής, έχει μεγάλη επίπτωση στην τιμή που πληρώνει ο μέσος καταναλωτής, καθώς οι εξελίξεις στον κλάδο είναι ταχύτατες και το ανώτερο χρονικό διάστημα αρκεί για την είσοδο ενός νέου, πιο εξελιγμένου, προϊόντος.

4. Η μη κατανόηση της λειτουργίας μιας επένδυσης ή ενός ασφαλιστικού προϊόντος αποτελεί και την κύρια αιτία αποφυγής της χρήσης της εν λόγω υπηρεσίας.

5. Οι συνολικές πληρωμές δανείων (καταναλωτικών, προσωπικών, αγοράς αυτοκινήτου και πιστωτικών καρτών και στεγαστικών) δε πρέπει να ξεπερνούν το 40% περίπου του συνολικού διαθεσίμου εισοδήματος. Επίσης, τα πάγια κόστη ενός σπιτιού (πχ. λογαριασμοί κοινής ωφέλειας, έξοδα συντήρησης σπιτιού κλπ) δε πρέπει να ξεπερνούν το 30% των μεικτών αποδοχών ενός νοικοκυριού.


Σε συνεργασία με το site eranistis.gr
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.