ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 900 ευρώ η φοροαπαλλαγή για πράσινο «λίφτινγκ και άλλες… 28 αλλαγές στο φορολογικό

02:13 - 17 Μαρ 2011 | Ατομικά Συμφέροντα
Αυξάνεται η έκπτωση από το φόρο εισοδήματος για ενεργειακές εργασίες αναβαθμίσεις κατοικιών, από 600 ευρώ σε 900 ευρώ, όπως προβλέπει μια από τις 28 τροποποιήσεις που κατατέθηκαν χθες στο φορολογικό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.
Ειδικότερα, για εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης ακινήτου, (όπως αντικατάσταση λέβητα πετρελαίου με αερίου, τοποθέτηση κουφωμάτων- τζαμιών, θερμομόνωση σε κτίρια, κλπ), με την συγκεκριμένη προσθήκη, θα εκπίπτει το 20% δαπάνης για ποσά μέχρι 3.000 ευρώ, και το 10% για ποσά από 3.001-6.000 ευρώ. Συνολικά δηλαδή κατά μέγιστο 900 ευρώ, έναντι των 600 ευρώ που εκπίπτουν σήμερα.

Είναι η δεύτερη φορά, τις τελευταίες ημέρες που το υπουργείο προχωρά στο παρά πέντε σε τροποποιήσεις των διατάξεων του φορολογικού, καθώς την περασμένη Πέμπτη είχε καταθέσει άλλες 39 αλλαγές. Οι επιπλέον αυτές προσθήκες μεταξύ των άλλων, προβλέπουν τα εξής:

-Καταργείται το μπόνους (επίδομα επίτευξης στόχων) που προέβλεπε το αρχικό κείμενο του νόμου ότι θα παίρνουν οι εφοριακοί, εφόσον πιάσουν ένα στόχο εσόδων και πάνω, που θα προβλέπει το συμβόλαιο αποδοτικότητας. Με τη νέα ρύθμιση προβλέπεται ότι αν επιτευχθούν οι ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι του συγκεκριμένου συμβολαίου, τότε απλώς θα ακολουθεί επαναξιολόγηση

-Η Ελληνικό ΑΕ, δεν θα έχει λόγο στην κυριότητα των ακινήτων του πρώην αεροδρομίου. Απλώς θα υπεισέρχεται αυτοδικαίως στις τυχόν συμβάσεις ενοικίασης και εκμετάλλευσης που θα γίνουν.

-Η απαλλαγή από τα τεκμήρια για όσους έχουν κατοικία στην αλλοδαπή, ισχύει από την 1η-1-2011

Στα δικαστήρια θα μπορούν να προσφεύγουν οι εταιρείες που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τους έχει επιβάλει πρόστιμο, χωρίς όπως αναφερόταν αρχικά να χρειάζεται να καταβάλλουν πρώτα το 50% του προστίμου

-Το τέλος ταξινόμησης για φορτηγά οχήματα που αποσύρονται, και είναι άνω των 3,5 τόνων, θα μειώνεται κατά 40%

-Από τη Βουλή θα εκλέγεται ο πρόεδρος του Σώματος Φορολογικών Διαιτητών. Ο πρόεδρός του θα είναι επίτιμος ανώτατος δικαστικός λειτουργός του ΣτΕ. Η θητεία του θα είναι διάρκειας 5 ετών, και θα μπορεί να ανανεώνεται μία φορά. Με την ίδια διαδικασία και με την ίδια θητεία θα επιλέγεται και θα διορίζεται και ο Αντιπρόεδρος που θα τον αναπληρώνει όταν απουσιάζει.

-Στις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ επιτρέπεται να αποσπασθούν σε ποσοστό 10% και υπάλληλοι του υπ. Οικονομικών με περισσότερα από 20 έτη υπηρεσίας, όχι όμως με πάνω από 25 έτη συνολικής υπηρεσίας.

-Στο νέο σώμα Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης εσόδων που συστήνεται, μπορεί το 5% του συνολικού τους αριθμού να καλυφθεί και από υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ)

-Και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας θα συμμετέχει στην Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (πιθανώς καθώς σε αυτήν πρόκειται να συζητηθούν και θέματα αρμοδιότητάς τους, όπως ΟΛΠ, ΟΛΘ, κλπ)

Τελευταία τροποποίηση στις 16:28 - 17 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.