ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραγωγικότητα «Ωρα Μηδέν»

01:56 - 15 Αυγ 2012 | Ατομικά Συμφέροντα
Η αϋπνία το βράδυ και η νύστα την ημέρα είναι ένα πολύ συνηθισμένο σύμπτωμα, το οποίο ταλαιπορεί εκατομμύρια ανθρώπους -κυρίως στον ανεπτυγμένο κόσμο.

Οι γιατροί που ρωτήσαμε για το θέμα, μας είπαν ότι εφόσον αποκλειστούν πιθανοί παθολογικοί παράγοντες -κυρίως ορμονολογικοί-, το πρόβλημα προέρχεται από στρες, κατάθλιψη ή από υπνική άπνοια, η οποία θα διαπιστωθεί σε κλινική ύπνου.

Σε ό,τι αφορά στη νύστα της ημέρας, καλό είναι πριν κάνουμε ο,τιδήποτε άλλο να δοκιμάσουμε να πίνουμε πολλά νερά και υγρά γενικότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η αφυδάτωση ευθύνεται για το αίσθημα κόπωσης και νήστας. Επίσης, τα διουρητικά φάρμακα ή ποτά (πχ αλκοολούχα) δημιουργούν υπερένταση και αυξημένη διούρηση με αποτέλεσμα να χάνει ο οργανισμός απαραίτητους ηλεκτρολίτες και ιχνοστοιχεία, η απώλεια των οποίων δημιουργεί μυικούς πόνους και αίσθημα κόπωσης, υπνηλίας και έλλειψης συγκέντρωσης.

Θα πρέπει ο «ασθενής» να επισκεφθεί έναν ειδικό, αφού πρώτα κάνει τα εξής και δει ότι συνεχίζει το πρόβλημα για περισσότερο από μία εβδομάδα.

 

Περισσότερα διαβάστε στο eranistis.eu - The Personal Finance Magazine

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.