ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπιτικές μαρμελάδες

14:32 - 06 Φεβ 2013 | Ατομικά Συμφέροντα
Σας έμειναν κομμένα φρούτα ή φρουτόκρεμα του μωρού; Σας χάλασαν μερικά φρούτα ή έμειναν υπολείμματα από λεμόνι ή πορτοκάλι στον στύφτη; Μην τα πετάτε! Φτιάξτε γρήγορα και εύκολα πολύ γευστικές μαρμελάδες!

Η κλασική συνταγή λέει ότι όσο είναι το βάρος των φρούτων, τόση ζάχαρη πρέπει να προσθέσουμε για να γίνει η μαρμελάδα. Εμείς χρησιμοποιούμε τη μισή ποσότητα ή ακόμα λιγότερη και το αποτέλεσμα είναι εξίσου απολαυστικό και πιο κατάλληλο για τα παιδιά.

Τα υλικά

• Ο,τι φρούτο υπάρχει στο σπίτι ή υπολείμματα στον στύφτη

• Ζάχαρη ή φρουκτόζη

Για παράδειγμα, για να φτιάξουμε 300 γραμμάρια μαρμελάδας, θα χρειαστούμε:

• 200 γρ. φρούτα

• 100 γρ. ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής

Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τα φρούτα (αν αυτά δεν είναι ήδη λιωμένα ή δεν είναι η ψίχα από λεμόνια και πορτοκάλια που έμειναν σε στύφτη) και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Σε χαμηλή φωτιά (σε κουζίνα με κλίμακα έντασης της φωτιάς από 1 έως 3, επιλέγουμε το 1) βράζουμε σιγά σιγά τα φρούτα με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας ειδικά στην αρχή συνέχεια, προσέχοντας να μην κολλήσει η ζάχαρη στον πάτο του σκεύους.

Μόλις το μείγμα έχει αρχίσει να βγάζει τα υγρά του, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ανακατεύουμε τακτικά. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να λιώσουν τα κομμάτια των φρούτων και να γίνει μία ομοιόμορφη μάζα.

Οταν ολοκληρωθεί το βράσιμο, αφήνουμε την μαρμελάδα να κρυώσει και την αποθηκεύουμε σε βάζο. Μπορεί να διατηρηθεί αρκετό καιρό στο ψυγείο.

Πώς θα τη φάτε

Οι μαρμελάδες αποτελούν τέλειο πρωινό για τα παιδιά ή απογευματινό σνακ πάνω σε μπισκότα, αλλά και βασικό συστατικό για γλυκά (πάστα φλόρα, τάρτες κλπ), ενώ μπορείτε να την απολαύσετε και στο γιαούρτι σας.

Για τολμηρούς

Δοκιμάστε λίγη μαρμελάδα πάνω σε ένα αλμυρό ή πικάντικο τυρί, με ζεστό ψωμί και λίγο άσπρο κρασί.

 

Περισσότερα στο NewsPark.eu/Magazino

Τελευταία τροποποίηση στις 17:34 - 06 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.