ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσεκούρι και στις συντάξεις χηρείας

09:23 - 05 Ιουλ 2016 | Ατομικά Συμφέροντα
Τσεκούρι και στις συντάξεις χηρείας
Βαθιά στο κόκκαλο φαίνεται να φτάνει το μαχαίρι στις συντάξεις. Μετά την περικοπή-κατάργηση του ΕΚΑΣ, τη μείωση των επικουρικών και το κόψιμο στα μερίσματα, σειρά έχουν οι συντάξεις χηρείας.

Για όσες συντάξεις χηρείας εκδίδονται από τις 12 Μαΐου και έπειτα ισχύουν αυστηρότερες προϋποθέσεις αφού τίθεται όριο ηλικίας τα 55 έτη.

 

Οι χήρες και οι χήροι που είναι κάτω των 55 ετών θα δουν τη σύνταξή τους να μειώνεται αφού αν είναι 52 ετών, θα λαμβάνουν τη σύνταξη χηρείας για 3 χρόνια, ως τα 55, στη συνέχεια θα σταματήσει να τη λαμβάνει και θα την πάρει ξανά όταν θα φθάσει τα 67 έτη.

 

Αν, όμως ο χήρος ή η χήρα είναι κάτω των 52 ετών θα εισπράττει τη σύνταξη για τρία χρόνια, με επιπλέον διετή επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών σε περίπτωση ανεργίας) εκτός αν είναι μητέρες ανηλίκων οπότε θα τη λαμβάνουν μέχρι να ενηλικιωθεί το παιδί ή μέχρι να αποφοιτήσει (24 ετών) .

 

Όσον αφορά τις συντάξεις χηρεία διαζευγμένων, αυτές πλέον θα εξαρτώνται από τη διάρκεια του γάμου η οποία θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 5 ετών, αλλά και τη διαφορά ηλικίας μεταξύ των συζύγων.

 

Αν η διαφορά ηλικίας είναι μεγαλύτερη των 10 ετών, τότε η σύνταξη του επιζώντος συζύγου θα κόβεται αναλόγως.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.