ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πολιτική συζήτηση στη δουλειά αυξάνει την παραγωγικότητα

14:59 - 02 Νοε 2012 | Εργασιακά
Η ελευθερία ή η ενθάρρυνση των εργαζομένων στην ανταλλαγή πολιτικών απόψεων στο χώρο εργασίας αυξάνει την παραγωγικότητα και βελτιώνει τη σχέση μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μία πρωτότυπη έρευνα του Πενεπιστημίου του Utah, η οποία ολοκληρώθηκε την 1η Νοεμβρίου και αφορούσε σε μελέτη ενός δείγματος 304 εργασιακών χώρων.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι στους περισσότερους χώρους εργασίας είτε απαγορεύεται η πολιτική συζήτηση είτε με κάποιο άμεσο ή έμμεσο τρόπο ασκείται πίεση στους εργαζόμενους να συμφωνούν με τις πολιτικές απόψεις των προϊσταμένων τους.

Η ενθάρρυνση πολιτικών συζητήσεων ενισχύει την ικανοποίηση των εργαζομένων και ταυτόχρονα δημιουργεί την αίσθηση του “δούνε και λαβείν” με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να νιώθουν πιο «κοντά» και να αγαπούν περισσότερο τη δουλειά τους.

Επίσης, η έρευνα έδειξε ότι στις επιχειρήσεις όπου απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις, το 40% των εργαζομένων δήλωσε ότι οι προϊστάμενοι επιβάλλουν με κάποιον τρόπο τις πολιτικές απόψεις και ότι το 55% των συναδέλφων ασκεί κάποιου είδους πίεσης για την επιβολή της πολιτικής του άποψης.

Αντίθετα, εκεί όπου ενθαρρύνονται οι πολιτικές συζητήσεις, το 79% των εργαζομένων δήλωσε ικανοποιημένο και ότι πράγματι υπάρχει ανταλλαγή απόψεων χωρίς να ασκείται κάποιου είδους πίεσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:05 - 22 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.