ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Είσαι «υψηλοσυνταξιούχος»; Γύρνα πίσω τα λεφτά

09:12 - 02 Δεκ 2016 | Εργασιακά
Είσαι «υψηλοσυνταξιούχος»; Γύρνα πίσω τα λεφτά
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος αποχώρησε από το υπουργείο Εργασίας, ωστόσο, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι τον συναντούν συνέχεια μπροστά τους με την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου.

Το αναδρομικό «μαχαίρι» στις υψηλές συντάξεις, μέσω νέας εγκυκλίου του υπουργείου Εργασίας, έρχεται να προστεθεί στις επώδυνες αλλαγές που προβλέπονται από το νέο ασφαλιστικό.

 

Συγκεκριμένα, με την εγκύκλιο την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός κ. Πετρόπουλoς, ανοίγει ο δρόμος για περικοπές στις συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ μεικτά (ατομική σύνταξη) και πάνω από 3.000 καθαρά στην περίπτωση δύο ή περισσότερων συντάξεων.

 

Οι μειώσεις ξεκινούν από 1η Ιουνίου 2016 και θα ισχύσουν ως τις 31/12/2018.

 

Στην περίπτωση της ατομικής μηνιαίας σύνταξης, το καταβαλλόμενο ποσό κάθε σύνταξης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2.000 ευρώ μεικτά. Κάθε ποσό πάνω από αυτά αναστέλλεται μέχρι το τέλος του 2018.

 

Στην περίπτωση που ο συνταξιούχος δικαιούται δύο ή περισσότερες συντάξεις, έρχεται δεύτερος κόφτης, σύμφωνα με τον οποίο το ποσό δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ καθαρά.

 

Η εγκύκλιος διευκρινίζει τέλος ότι το ανώτατο αυτό όριο αθροίσματος συντάξεων υπολογίζεται αφού πρώτα έχει επέλθει ο πρώτος κόφτης στις ατομικές συντάξεις ως τις 2.000 ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.