ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αχτσιόγλου: Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί σιωπούν μπροστά στο ΔΝΤ

14:06 - 13 Δεκ 2016 | Εργασιακά
Αχτσιόγλου: Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί σιωπούν μπροστά στο ΔΝΤ
Αιχμές για τη στάση των εκπροσώπων της Κομισιόν που μετέχουν στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά άφησε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Η κα. Αχτσιόγλου, όπως λέει θα περίμενε εντονότερες αντιδράσεις από τη μεριά των Ευρωπαίων.

 

"Οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών τις κρίσιμες στιγμές δεν υψώνουν φωνή, δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αντιστοιχεί» απέναντι στις «σκληρές» θέσεις του ΔΝΤ", τόνισε η κα. Αχτσιόγλου. 

 

Αντίθετα, πρόσθεσε, στο Ευρωκοινοβούλιο και τους κοινωνικούς φορείς, η υποστήριξη και η αλληλεγγύη στην Ελλάδα είναι αμέριστη.

 

Η υπουργός Εργασίας τόνισε ότι το ΔΝΤ ζητάει πράγματα που δεν υφίστανται στην Ευρώπη και δεν αποτελούν καλές ή έστω συνήθεις πρακτικές. Η ελληνική πλευρά, πρόσθεσε, παραμένει σε όσα συμφωνήθηκαν με τους δανειστές τον Αύγουστο του 2015, για τις συλλογικές συμβάσεις, τις ομαδικές απολύσεις, τον συνδικαλιστικό νόμο, αλλά και το να εφαρμοστούν οι καλές πρακτικές στην Ε.Ε..

«Δεν είναι ένας θολός και αόριστος όρος, καθώς περιγράφεται αναλυτικά από το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, στην οποία συμμετείχε και το ΔΝΤ. Το πόρισμα αυτό σε ένα 90% συμφωνεί με όσα υποστηρίζει η ελληνική κυβέρνηση και με όρους τήρησης των συμφωνηθέντων το ΔΝΤ θα πρέπει να αλλάξει τη στάση του», επισήμανε η κ. Αχτσιόγλου, χρησιμοποιώντας τον λατινικό όρο «Pacta sunt servanda» («Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται»).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.