ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρεκόρ 16ετίας στις απώλειες θέσεων εργασίας τον Ιανουάριο!

12:03 - 21 Φεβ 2017 | Εργασιακά
Ρεκόρ 16ετίας στις απώλειες θέσεων εργασίας τον Ιανουάριο!
Οι μεγαλύτερες απώλειες στις θέσεις εργασίας από το 2001 καταγράφηκαν τον Ιανουάριο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», τα οποία τελικά δημοσιεύτηκαν σήμερα, έπειτα από αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την καθυστέρησή τους. Βέβαια, τα όσα αποτυπώνουν στα στοιχεία θα μπορούσαν να είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση απέφευγε να τα δώσει στη δημοσιότητα, παρότι είναι εδώ και ημέρες γνωστά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σημειώθηκαν 29.817 περισσότερες απολύσεις σε σχέση με τις προσλήψεις τον περασμένο μήνα. Πρόκειται για τον χειρότερο Ιανουάριο από άποψη απώλειας θέσεων εργασίας κατά την τελευταία 16ετία.

 

Το ισοζύγιο ροών απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας διαμορφώνεται μεταξύ 2001-2017 ως εξής:

εργανη

 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ που ανακοινώθηκαν σήμερα, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι αυξήθηκαν τον Ιανουάριο κατά 2% συγκριτικά με τον Δεκέμβριο και ανήλθαν στους 928.962.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών (μη αναζητούντων εργασία), για τον μήνα Ιανουάριο 2017, ανήλθε σε 161.027 άτομα, ενώ το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, για τον μήνα Ιανουάριο 2017 (αφορά τον αριθμό των δικαιούχων που πληρώθηκαν εντός του αντίστοιχου μήνα) ανέρχεται σε 157.015 άτομα.

 

Να σημειωθεί ότι προ ημερών ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Βρούτσης είχε αναδείξει το θέμα της καθυστέρησης της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων της "ΕΡΓΑΝΗ" για το μήνα Ιανουάριο. 

 

Όπως είχε τονίσει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο Γ. Βρούτσης, "παρά το γεγονός ότι διανύουμε ήδη τα μέσα του μηνός Φεβρουαρίου και τα στοιχεία για τις ροές της μισθωτής απασχόλησης για το μήνα Ιανουάριο είναι ήδη γνωστά, εδώ και 16 ημέρες, το Υπουργείο Εργασίας καθυστερεί αδικαιολόγητα τη δημοσιοποίησή τους.

 

Η αδιαφάνεια και ο σκοταδισμός που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διακοπή του πληροφοριακού συστήματος "ΗΛΙΟΣ”, από τον Αύγουστο του 2015 θα έχει και συνέχεια;".

 

"Μήπως τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα αρνητικά και δεν εξυπηρετούν ...;", είχε διερωτηθεί ο κ. Βρούτσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:55 - 21 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.