ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπόνους 250 ευρώ για να «τρέξει» η έκδοση των συντάξεων

11:05 - 11 Αυγ 2017 | Εργασιακά
Μπόνους 250 ευρώ για να «τρέξει» η έκδοση των συντάξεων
Μπόνους 250 ευρώ θα λάβουν οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ, που θα χρειαστεί να απασχοληθούν εκτός νομίμου ωραρίου και πέραν των υπερωριών, για την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση της Έφης Αχτσιόγλου και του Γιώργου Χουλιαράκη.

Η κυβέρνηση επιθυμεί να τρέξει την έκδοση των συντάξεων και δίνει κίνητρα στους εργαζομένους, που έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που υπογράφει η κυρία Αχτσιόγλου μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, αναφέρει πως η αποζημίωση που θα καταβάλλεται στις ομάδες εργασίας που θα συσταθούν για να επιταχυνθεί η εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης στον ΕΦΚΑ, ορίζεται στα 250 ευρώ το μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι, για τον ίδιο σκοπό, προηγήθηκε απόφαση, με την οποία ορίζεται η δημιουργία τουλάχιστον 100 ειδικών κλιμακίων, ομάδων και υποομάδων και τίθεται ως στόχος η έκδοση 63.000 συντάξεων από τις περίπου 130.000 που εκκρεμούν, έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, για κάθε κλιμάκιο τίθενται συγκεκριμένοι στόχοι ανά υπάλληλο και ανά μήνα. Η απόφαση ανέβηκε χθες στη «Διαύγεια» και καθορίζει τις αμοιβές, με τη συνολική δαπάνη για τους εργαζομένους που θα απασχολούνται τα απογεύματα στον ΕΦΚΑ, να εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 3,75 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.