ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iHireYou.gr: Μια ελληνική πρωτοβουλία κατά της νεανικής ανεργίας

09:00 - 02 Νοε 2017 | Εργασιακά
iHireYou.gr: Μια ελληνική πρωτοβουλία κατά της νεανικής ανεργίας
Συνέντευξη στον Παναγιώτη Ζαΐμη Τη στιγμή που η Ελλάδα παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη και στην ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση, αναδεικνύοντάς τη με διαφορά πρωταθλήτρια σε αυτό το δυσχερές κοινωνικό φαινόμενο, το iHireYou.gr μια νέα πρωτοποριακή ελληνική πρωτοβουλία έρχεται να δώσει τη δική του λύση στο θέμα της απασχόλησης. Ο ιδρυτής του iHireYou.gr, Βασίλης Παπαδημητρίου, μιλά στο Reporter.gr για την νέα αυτή πρωτοβουλία και τη φιλοδοξία του να αντιμετωπίσει την ανεργία και δη τη νεανική ανεργία μου μαστίζει την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Είναι προφανές ότι η πλατφόρμα iHireYou.gr επιδιώκει να επιλύσει το πρόβλημα της απασχόλησης και ίσως ειδικότερα της νεανικής απασχόλησης. Μπορείτε να μας πείτε πως ακριβώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας;

Είμαι φοιτητής στο ΤΕΙ Κρήτης στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών. Καθημερινά βλέπω κόσμο όπου το κύριο θέμα συζήτησής τους είναι το «πως θα βρω δουλειά;», «θέλω να αλλάξω δουλειά» και «δεν μπορώ να βρω δουλειά». Επίσης, είμαι ο δημιουργός του ULawyer.gr, μία ιστοσελίδα η οποία βγαίνει 1η στην Ελλάδα . Κύριο αντικείμενο της ιστοσελίδας είναι η εύρεση δικηγόρου σύμφωνα με τη γεωγραφική θέση του πελάτη. Επίσης δίνεται η δυνατότητα για ραντεβού. Η ιστοσελίδα πήγαινε πολύ καλά και οι ανάγκες της συνεχώς μεγάλωναν με αποτέλεσμα να ψάξω να βρω προσωπικό. Η πρώτη σκέψη που μου πέρασε από το μυαλό ήταν «Το 2017 για να βρει προσωπικό ένας νέος επιχειρηματίας πρέπει να βάλει αγγελία σε κάποια εφημερίδα ή ιστοσελίδα. Επίσης, τα άτομα που θα απαντήσουν στην αγγελία θα έχουν τα προσόντα που επιθυμεί ο επιχειρηματίας ή ο επιχειρηματίας απλά θα έχει χάσει χρόνο;» . Με βάση αυτό το ερώτημα, δημιούργησα το iHireYou.gr. Μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα εύρεσης προσωπικού και παράλληλα εύρεσης εργασίας σε οποιοδήποτε τομέα (δεν χρειάζεται κάποιος να έχει σπουδάσει για να κάνει εγγραφή στην πλατφόρμα). Το iHireYou δεν απευθύνεται μόνο σε ανέργους αλλά και σε άτομα που θέλουν να ξεκινήσουν μία νέα επαγγελματική καριέρα.

Που πιστευτέ ότι έγκειται η ειδοποιός διαφορά του ihireyou.gr σε σχέση με άλλες αντίστοιχες διαδικτυακές πλατφόρμες αναζήτησης εργασίας;

Η φιλοσοφία του iHireYou είναι αντίθετη  με τη φιλοσοφία μιας αγγελίας. Ο υποψήφιος δημιουργεί το επαγγελματικό του προφίλ και επιλέγει το επάγγελμα που θα ήθελε να απασχοληθεί αυτή την περίοδο. Στην συνέχεια, η εταιρεία ψάχνει προσωπικό και εμφανίζονται αποτελέσματα με βάση την γεωγραφική της θέση. Με αυτό τον τρόπο, η εταιρεία-εργοδότης δεν χάνει χρόνο ψάχνοντας προσωπικό μέσα από αγγελίες αλλά μπορεί να μπορεί να βρει τον εργαζόμενο που επιθυμεί άμεσα!

Μπορείτε να μας εξηγήσετε με λίγα λόγια ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ένας χρήστης για να χρησιμοποιήσει το iHireYou.gr;

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ένας χρήστης για να χρησιμοποιήσει το ihireyou.gr είναι απλή. Ο χρήστης δημιουργεί ένα λογαριασμό. Αφού ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός του, μπορεί να δημιουργήσει το επαγγελματικό του προφίλ εισάγοντας τα προσωπικά του στοιχεία για να επικοινωνήσει ο εργοδότης, στοιχεία εκπαίδευσης, επιλογή επιθυμητού επαγγέλματος απασχόλησης αλλά και να συμπληρώσει τον λογαριασμό του Facebook ή του LinkedIn. Μέσα από την σελίδα προφίλ του μπορεί να δει πληροφορίες επισκεψιμότητας αλλά και να αλλάξει το επιθυμητό επάγγελμα απασχόλησης.

Θεωρείτε ότι η πλατφόρμα σας θα μπορέσει να έχει έναν ουσιαστικό αντίκτυπο κατά του προβλήματος της ανεργίας που μαστίζει την ελληνική κοινωνία;

Πιστεύουμε πως το iHireYou θα βοηθήσει άτομα που έχουν ανάγκη από εργασία αλλά παράλληλα θα βοηθήσει στην σωστή οργάνωση των επιχειρήσεων. Η σωστή οργάνωση των ανέργων αλλά και η σωστή οργάνωση των επιχειρήσεων θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της ανεργίας.

Ποιες κατηγορίες επαγγελμάτων συμπεριλαμβάνονται στην πλατφόρμα; Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένος τύπος χρηστών στον οποίο απευθύνεστε;

Η λίστα των επαγγελμάτων που υπάρχουν στην πλατφόρμα ανανεώνεται καθημερινά προσθέτοντας νέα επαγγέλματα. Αυτή τη στιγμή ο υποψήφιος εργαζόμενος μπορεί να επιλέξει μέσα από μία λίστα 700+ επαγγελμάτων. Θέλουμε να τονίσουμε ότι το iHireYou αναπτύσσεται με βάση τις ανάγκες των  χρηστών του. Ο υποψήφιος εργαζόμενος μπορεί να επιλέγει επιθυμητό επάγγελμα απασχόλησης για συγκεκριμένη χρονική περίοδο αλλά και να αλλάζει στην συνέχεια.  Για παράδειγμα, αυτή την περίοδο σε πολλές περιοχές της Ελλάδα έχει ξεκινήσει η διαδικασία συγκομιδής της ελιάς. Ένας υποψήφιος εργαζόμενος μπορεί να δηλώσει ως επιθυμητό επάγγελμα απασχόλησης εργάτης και να είναι διαθέσιμος από οποιονδήποτε εργοδότη σε αυτό τον τομέα. Αυτό που ξεχωρίζει το iHireYou από άλλες πλατφόρμες εργασίας, εκτός από την διαφορετική φιλοσοφία του, είναι η δυνατότητα  που δίνεται στον καθένα, να βρει δουλειά  σε καθημερινά επαγγέλματα τα οποία δεν απαιτούν κάποιο πτυχίο.

Υπάρχουν κάποια νέα στοιχεία και εφαρμογές που αναμένεται να προστεθούν στην πλατφόρμα στο προσεχές μέλλον;

Σκοπός του iHireYou είναι ο εκσυγχρονισμός της διαδικασίας εύρεσης εργασίας. Νέα χαρακτηριστικά που προσθέτουμε αυτή την στιγμή στην πλατφόρμα είναι η βιντεοκλήση μεταξύ εταιρείας-χρήστη, κάτι το οποίο θα εξυπηρετήσει στην συνέντευξη του εργαζόμενου, αλλά και δωρεάν φωνητική κλήση μεταξύ εταιρείας-χρήστη μέσω internet (VoIP). Επίσης, σύντομα θα κυκλοφορήσει σε εφαρμογή (App) για Smartphones Android & iOS.

Αν και η πλατφόρμα είναι ιδιαίτερα καινούργια, έχετε στοιχεία για το πόσα άτομα την χρησιμοποιούν μέχρι στιγμής, τόσο από πλευράς εν δυνάμει εργαζομένων όσο και από πλευράς εργοδοτών;

Η πλατφόρμα είναι ιδιαίτερα καινούργια, παρ’ όλα αυτά χρησιμοποιείται από πολλά άτομα και καθημερινά δημιουργούν λογαριασμό νέα. Δημιουργήσαμε ένα νέο σύστημα για τους εργοδότες έτσι ώστε να τους παρέχουμε ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον εύρεσης προσωπικού. Ο κάθε εργαζόμενος προσθέτοντας στην λίστα του τον υποψήφιο εργαζόμενο, μπορεί να συνομιλήσει μαζί του άμεσα αλλά και να κάνει αίτημα αποστολής βιογραφικού. Ο υποψήφιος εργαζόμενος ειδοποιείται και με ένα απλό κλικ μπορεί να εγκρίνει την αποστολή του βιογραφικού του ή να την απορρίψει.

Ποιο είναι το όραμά σας για το μέλλον του iHireYou.gr;

Αυτή την στιγμή ο συχνότερος τρόπος εύρεσης προσωπικού στην Ελλάδα είναι μέσω αγγελίας κάτι το οποίο δεν εξυπηρετεί ούτε τον εργοδότη ούτε τον υποψήφιο εργαζόμενο. Αυτό μέσα από την πλατφόρμα iHireYou προσπαθούμε να το αλλάξουμε! Εξυπηρετώντας το ελληνικό κοινό, όραμα μας είναι η επέκταση σε όλόκληρη την Ευρώπη έτσι ώστε να αλλάξει ο τρόπος εύρεσης προσωπικού αλλά και εύρεσης εργασίας!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.