ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Προασπίζουμε τα εργασιακά δικαιώματα, αντιμετωπίζουμε την αδήλωτη εργασία

14:29 - 07 Νοε 2017 | Εργασιακά
Τσίπρας: Προασπίζουμε τα εργασιακά δικαιώματα, αντιμετωπίζουμε την αδήλωτη εργασία
Μία ανάρτηση για τις δράσεις της κυβέρνησης ενάντια στην αδήλωτη εργασία ανήτρησε την Τρίτη στον λογαριασμό του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας.

"Προασπίζουμε τα εργασιακά δικαιώματα, αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά την αδήλωτη, υποδηλωμένη και απλήρωτη εργασία", σημειώνει ο Πρωθυπουργός, που συνοδεύει την ανάρτησή του και με βίντεο αναφορικά με τον στόχο της κυβέρνησης για προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας.

Ειδικότερα, επί του θέματος τονίζεται στην ιστοσελίδα του Έλληνα Πρωθυπουργού (primeminister.gr) ότι "κεντρικός στόχος της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας".

Τονίζεται επίσης ότι:

- "Για πρώτη φορά μπαίνει τέλος στο καθεστώς αυθαιρεσίας με την εφαρμογή μέτρων που προβλέπουν υψηλά πρόστιμα σε όσες επιχειρήσεις απολάμβαναν ασυλία, παραβιάζοντας την εργατική νομοθεσία".

- "Οι νόμοι για τις υπερωρίες ενεργοποιούνται".

- "Οι εργαζόμενοι προστατεύονται από τον εξαναγκασμό σε εικονικές, οικειοθελείς αποχωρήσεις από τη δουλειά τους.

"Aποτέλεσμα: Η αδήλωτη εργασία από το 19,17% που βρισκόταν το 2014, μειώθηκε στο 13,58% ενώ στους εργαζόμενους καταβλήθηκαν περισσότερα από 24 εκατ. ευρώ, από δεδουλευμένες οφειλές", υπογραμμίζεται.

 

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.