ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεροβασίλη: Να φτιάξουμε ένα γρήγορο, ευέλικτο και αποτελεσματικό Δημόσιο

15:44 - 09 Ιαν 2018 | Εργασιακά
Γεροβασίλη: Να φτιάξουμε ένα γρήγορο, ευέλικτο και αποτελεσματικό Δημόσιο
Την ανάγκη να γίνουν προσλήψεις στο Δημόσιο για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Απευθείας», η υπυοργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως είπε, σήμερα στο Δημόσιο υπηρετούν 535.000 υπάλληλοι, ενώ στον στενό πυρήνα 200.000: «Για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του δημοσίου χρειάζονται και άλλες προσλήψεις ωστόσο αυτές θα καθοριστούν βάσει των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας», τόνισε.

Παράλληλα η κ. Γεροβασίλη επανέλαβε ότι «μέσω της ψηφιοποίησης του δημοσίου, θα περιορίσουμε τη γραφειοκρατία», προσθέτοντας ότι «θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες».

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης μίλησε επίσης για την κάρτα του δημοσίου υπαλλήλου και την ηλεκτρονική αξιολόγηση, τονίζοντας ότι  «οι συνεχείς αξιολόγησεις έσχουν στόχο την ανακατονομή του υπαρχόντος δυναμικού».

Επιπλέον η Ο. Γεροβασίλη αναφέρθηκε στις αλλαγές των οργανογραμμάτων που προχωρούν χωρίς καμία απόλυσεις οδηγώντας στην αναδιάρθρωση του Δημοσίου.

Τέλος, μίλησε για τους τρεις ετήσιους κύκλους κινητικότητας οι οποίοι θα μετακινήσουν υπαλλήλους σε υπηρεσίες που υπάρχουν αντίστοιχες ελλείψεις, οδηγώντας σε καλύτερη λειτουργία του Δημοσίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.