ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασφαλιστική ενημερότητα σε όσους καταβάλουν τις εισφορές του 2017

13:31 - 16 Φεβ 2018 | Εργασιακά
Ασφαλιστική ενημερότητα σε όσους καταβάλουν τις εισφορές του 2017
Ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας θα προβλέπει τη χορήγηση της ασφαλιστικής ενημερότητας καθώς και παροχή ιατροφαρμακευτικής κάλυψης σε όσους έχουν καταβάλει τις εισφορές τους στα ταμεία από την 1η Ιανουαρίου του 2017 και μετά, ακόμη κι αν έχουν χρέη που έρχονται από το παρελθόν.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Ν. Νικολόπουλου, ο υπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά πως στο επόμενο διάστημα, το υπουργείο Εργασίας θα εκδηλώσει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να υπάρχει ασφαλιστική ικανότητα και ασφαλιστική ενημερότητα σε εκείνους οι οποίοι καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές από 1-1-2017 και εντεύθεν, ανεξαρτήτως αν έχουν παλιές οφειλές.

Κι αυτό θεωρείται σημαντικό, καθώς τα στοιχεία του ΕΦΚΑ δείχνουν ότι οι περισσότερες οφειλές των ασφαλισμένων έχουν δημιουργηθεί μέχρι το 2014.

Πηγές του υπουργείου Εργασίας ξεκαθάριζαν ότι η διάταξη αυτή θα λειτουργήσει συνδυαστικά με τη ρύθμιση των έως 120 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών με χρέη έως 50.000 ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.