ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένας στους τρεις δουλεύει σε διαφορετικό τομέα από τις σπουδές του

08:25 - 23 Φεβ 2018 | Εργασιακά
Ένας στους τρεις δουλεύει σε διαφορετικό τομέα από τις σπουδές του
Στην Ελλάδα της κρίσης, η ανάγκη για το μεροκάματο είναι τέτοια, που ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι βάζουν νερό στο κρασί τους και υπό το φόβο της ανεργίας επιλέγουν δουλειές που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο των σπουδών τους.

Έρευνα της εταιρείας Marc για λογαριασμό της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αναδεικνύει περίτρανα το συγκεκριμένο ζήτημα. Από τη δημοσκόπηση προκύπτει έντονη ετεροαπασχόληση, όπως ονομάζεται το φαινόμενο.

Ειδικότερα, ένας στους τρεις εργαζόμενους (32%) αναφέρει πως το αντικείμενο της εργασίας του δεν ανταποκρίνεται στην ειδίκευση ή στο αντικείμενο των σπουδών του.

Το δε μέγεθος της ετεροαπασχόλησης εμφανίζει αυξητική τάση ενώ μεγέθη που αφορούν την περιστασιακή απασχόληση, το καθεστώς της μερικής απασχόλησης, την ετεροαπασχόληση, την ανασφάλιστη εργασία και γενικότερα το σύνολο των παραγόντων που συνθέτουν τις ελαστικές μορφές εργασίας, αναφέρονται σε όσους κατά την διάρκεια της έρευνας είχαν εργασία και δεν συνυπολογίζουν όσους την ίδια περίοδο δεν είχαν απασχόληση.

Στην έρευνα δεν έχει υπολογιστεί το ποσοστό των ανέργων που δηλώνουν πως έχει τύχει να υποαπασχοληθούν σποραδικά (έκαναν πού και πού μεροκάματα) κατά τη διάρκεια της ανεργίας τους και συνεπώς τα προαναφερόμενα μεγέθη θα πρέπει να θεωρηθούν σχετικώς υποτιμημένα.

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα ΕΔΩ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.