ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έντονη διαφωνία του ΠΟΜΙΔΑ για τον επικείμενο ενιαίο φόρο ακινήτων

14:24 - 05 Ιουλ 2013 | Φορολογία
Έντονη διαφωνία του ΠΟΜΙΔΑ για τον επικείμενο ενιαίο φόρο ακινήτων
Ο κ. Παραδιάς δηλώνει πως για τους ιδιοκτήτες ακινήτων «δρομολογούνται δύο νέα μέτρα που θα καθορίσουν τη ζωή της δική τους και των παιδιών τους. Δρομολογούνται δύο νέα και χωρίς προηγούμενο χαράτσια, το ένα υπέρ του κράτους και το άλλο υπέρ συγκεκριμένων ιδιωτών, που έχουν τη δύναμη να το προωθήσουν και να το επιβάλουν σε βάρος ενός λαού που χειμάζεται από τόσα δεινά».
Η έντονη διαφωνία του ΠΟΜΙΔΑ για τον επικείμενο ενιαίο φόρο ακινήτων, έγκειται στο ότι θα επιβαρύνει μόνο τους μισούς ιδιοκτήτες ακινήτων.
 
«Αν στην εξαγγελθείσα εξαίρεση των αγροτικών ακινήτων προστεθεί και το αφορολόγητο όριο των 50.000 ευρώ, τότε οι μισοί ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι αφορολόγητοι και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να βρουν τρόπο να πληρώσουν όχι μόνο τους φόρους που αντιστοιχούν στη δική τους περιουσία, αλλά και τους φόρους που αντιστοιχούν στην περιουσία των αφορολόγητων! Υπό αυτές τις συνθήκες και αυτοί στο τέλος δεν θα πληρώσουν τίποτε...».
 
130783-assets large t 420 54122085 type12128 1
 
Ο κ. Παραδιάς επίσης εκφράζει την έντονη δυσφορία του για την «ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου» που τις αποκαλεί διαρκείς «επιθεωρήσεις» κτιρίων με δαπάνες των ιδιοκτητών τους.
 
«Ο αθώος και ωραιοποιημένος τίτλος του κρύβει το επαχθέστερο συντεχνιακό εφεύρημα εγχώριας προέλευσης: τις αέναες και άσκοπες επιθεωρήσεις όλων των κτιρίων της χώρας και ιδιαίτερα όλων των κατοικιών ανά δεκαετία, με υποχρεωτικές εκ του νόμου αμοιβές που θα επιβαρύνουν τους ιδιοκτήτες τους! Το μέτρο αυτό από τη φύση του θα είναι η μήτρα απύθμενης γραφειοκρατίας και θεσμοθετημένης διαφθοράς, αφού ο κάθε μηχανικός θα δικαιούται να μπαίνει στο κάθε σπίτι, με δικαίωμα ζωής και θανάτου στην περιουσία του κάθε πολίτη και στην ουσία να διαπραγματεύεται ο ίδιος αν το πιστοποιητικό πληρότητας που θα χορηγήσει, θα γραφτεί με όμικρον, ή με ωμέγα!!!»
«Η υπάρχουσα νομοθεσία μπορεί να καλύψει όλα τα υπάρχοντα προβλήματα» καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.