ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοχάρης: Καμία σκέψη για παράταση στις δηλώσεις

10:44 - 17 Ιουλ 2013 | Φορολογία
«Δεν υπάρχει σκέψη για παράταση» των προθεσμιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ξεκαθάρισε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Θεοχάρης επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα στην ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων.

 

Ανέφερε ακόμη ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 2 εκατομμύρια δηλώσεις και τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα ξεκινήσουν μαζικές εκκαθαρίσεις φορολογικών δηλώσεων.

Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε επίσης ότι τα έσοδα από ΦΠΑ ανακάμπτουν και θα είναι εντός στόχων που έχουν τεθεί, ενώ και η υστέρηση στα έσοδα από τους άμεσους φόρους θα καλυφθεί πλήρως και οφείλεται κυρίως στην παράταση που δόθηκε στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων διέψευσε χθες περί «υπερφότωσης» των συστημάτων της.

 

Μάλιστα, όπως ανέφερε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 25 Ιουνίου μέχρι και τη Δευτέρα, οι ημερήσιες υποβολές φορολογικών δηλώσεων κυμαίνονται μεταξύ των 65 και 75 χιλιάδων Ε1 τις εργάσιμες ημέρες και 35.000 με 40.00 τα Σαββατοκύριακα,  περίπου στο μισό της δυναμικότητας και της αντοχής του συστήματος το οποίο μπορεί να ξεπεράσει τις 150.000 υποβολές ημερησίως.

 

Σύμφωνα επίσης με τη ΓΓΠΣ, ολοκληρώνεται μέχρι σήμερα η μεταφόρτωση των στοιχείων των τόκων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.