ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλεξιάδης: Γρήγορα τις δηλώσεις για… πιο πολλές δόσεις ΕΝΦΙΑ

10:10 - 15 Ιουν 2016 | Φορολογία
Αλεξιάδης: Γρήγορα τις δηλώσεις για… πιο πολλές δόσεις ΕΝΦΙΑ
Καμία παράταση δεν θα δοθεί για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, πέραν της 30ης Ιουνίου, ξεκαθάρισε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, σημείωσε ότι, η καταβολή του φόρου εισοδήματος θα γίνει σε τρεις διμηνιαίες δόσεις και η καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα είναι μηνιαία, «όσο πιο νωρίς γίνουν οι δηλώσεις, τόσο περισσότερες θα είναι οι δόσεις», είπε σχετικά.

 

«Και λίγα είπατε», σχολίασε για τα φορολογικά βάρη τα οποία έχουν να «σηκώσουν» οι φορολογούμενοι και χαρακτήρισε «αναγκαία την πολιτική που ακολουθείται. «Δεν είμαστε ευτυχείς με αυτά τα μέτρα, είναι μια πολιτική αναγκαιότητα, η οποία δεν έχει εναλλακτική», είπε χαρακτηριστικά.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα φέρουμε νομοσχέδια, που θα λύνουν προβλήματα των πολιτών, είπε ο Τα .Αλεξιάδης.

 

Η επιδότηση πετρελαίου, είναι θέμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, απάντησε ερωτηθείς για το πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα.

 

Αναφορικά με την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού, είπε ότι την περασμένη Δευτέρα, κατατέθηκαν στοιχεία για το πόσα παραπάνω ήταν τα έσοδα από την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού και προανήγγειλε νέες διατάξεις, που θα περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που έρχεται, για το συγκεκριμένο θέμα.

Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της φοροδιαφυγής και της πάταξης του λαθρεμπορίου, τόνισε ότι, γίνεται ό,τι είναι δυνατό για να μην αυξάνονται οι φόροι σε καπνικά προϊόντα και εστίαση. «Η ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει συγκεκριμένα μέτρα, μέσα σε έναν σχεδιασμό που μας επιτρέπει τώρα να πάρουμε τη δόση. Για τη φοροδιαφυγή υπάρχουν αποτελέσματα, τα οποία έχουν καταγραφεί κι αυτό αποτυπώνεται στην αύξηση των εσόδων», σημείωσε.

 

Άμεσα θα έρθει το νομοσχέδιο με το οποίο θα χτίζεται το αφορολόγητο με τις αποδείξεις από ηλεκτρονικές συναλλαγές, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ανακοινώνοντας ότι, η εφαρμογή των διατάξεων του νομοσχεδίου θα είναι άμεση και δεν θα γίνει στο τέλος του χρόνου.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:45 - 15 Ιουν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.